„Žalgirį“ dominęs puolėjas visgi lieka NBA – rado kitą klubą

„Žalgirį“ dominęs puolėjas visgi lieka NBA – rado kitą klubą

FIBA nuotr.

Kaip jau rašėme, Toronto "Raptors" klubas neseniai atleido Ishmailą Wainraightą, kuris prieš sezoną labai rimtai domino Kauno "Žalgirį".



Tuomet buvo rašoma, kad Lietuvos čempionai jau suderėjo su krepšininku kontrakto pasirašymą, kuris gali neįvykti tik dėl nenumatytų aplinkybių, tame tarpe, – ir išvykimo į NBA.

Visgi pranešama, kad puolėjas lieka už Atlanto – sudarė dvipusę sutartį su Finikso "Suns" klubu.

Ypatingai galingai sudėtas puolėjas NCAA žaidė ne tik krepšinį, o ir amerikietišką futbolą bei netgi dalyvavo NFL komandos Bafalo "Bills" peržiūroje.


Užpraeitame sezone JAV ir Ugandos pasus turintis krepšininkas kartu su žalgiriečiu Steve'u Vasturia rungtyniavo Vokietijoje, Vechtos "Rasta" ekipoje, o praėjusį Strasbūro SIG marškinėlius.

FIBA Čempionų lygoje I.Wainrightas vidutiniškai per 28 minutes įmesdavo 9,9 taško (62,5 proc. dvit., 36,8 proc. trit.), atkovoja po 4 bei perimdavo 1,1 kamuolio, atlikdavo 2,4 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 12,8 naudingumo balo.

Prancūzijos pirmenybėse 27-erių 196 cm ūgio puolėjo rodikliai buvo kiek solidesni – 11,6 pelnyto taško, 4,6 atkovoto bei 1,8 perimto kamuolio, 2,4 rezultatyvaus perdavimo ir 13,8 efektyvumo 28 minutes.

NBA Vasaros lygoje I.Wainrightas per 23 minutes rinko 7,4 taško, atkovojo 4,8 bei perėmė 1,8 kamuolio ir atliko 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Taip pat krepšininkas sužaidė 3 ikisezonines rungtynes, kuriose per 12 minučių įmesdavo 4,3 taško, sugriebdavo po 3 kamuolius ir atlikdavo po 1 perdavimą.







Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: