J.J. Redickas: ateityje nenoriu tapti tokiu, kuris šiktų ant 2044 metų žaidėjų

J.J. Redickas: ateityje nenoriu tapti tokiu, kuris šiktų ant 2044 metų žaidėjų

Neseniai apie karjeros pabaigą paskelbęs vienas geriausių snaiperių Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) istorijoje J.J.Redickas pasisakė apie praėjusiame šimtmetyje lygoje rungtyniavusius žaidėjus.



"Bandžiau rasti aukso vidurį pripažindamas jų didybę tuometinėje epochoje. Tačiau vienas man labiausiai patinkančių dalykų yra kažkada ištarti Austino Riverso žodžiai, kad jis būtų Šlovės muziejaus narys, jei žaistų prieš Bobą Cousy.

Seniai nuolat kalba, kad dabartinė karta negalėtų žaisti jų epochoje. O aš pasakysiu štai ką: dauguma dabar rungtyniaujančių NBA krepšininkų galėtų žaisti bet kurioje lygos epochoje. O dauguma 50-ųjų, 60-ųjų, 70-ųjų pradžios krepšininkų negalėtų žaisti šiandienos NBA. Manau, tai realybė. Tačiau, žinoma, yra Oscaras Robertsonas, Jerry Westas, Billas Russellas, Wiltas Chamberlainas.

Ateityje nenoriu tapti tokiu, kuris šiktų ant 2044 metų žaidėjų... Suprantu, kad žaidimas nuolat vystosi. Žiūriu įrašus su 12-mečiais vaikais, jų kamuolio varymosi įgūdžiai kaip Kyrie, jie pataiko tritaškius po apgaulingo judesio.


Manau, po 10-20 metų žaidimas atrodys kitaip, įgūdžiai bus kitokie. Ir žinote? Jie bus geresni už mus. Tai yra realybė. Toks yra žaidimas. Jis vystosi ir tampa geresniu", – teigia J.J.Redickas.

"Duke'o" universiteto žvaigždę 2006 m. NBA naujokų biržoje 11-uoju šaukimu pasirinko Orlando "Magic", taip pat jis vilkėjo Milvokio "Bucks", Los Andželo "Clippers", Filadelfijos "76ers", Naujojo Orleano "Pelicans" ir Dalaso "Mavericks" marškinėlius.

Viso NBA lygoje 37-erių 191 cm ūgio gynėjas sužaidė 940 rungtynių, vidutiniškai per 26 minutes rinko 12,8 taško (41,5 proc. trit.), atkovodavo po 2 kamuolius ir atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus.

J.J.Redickas užima 15-ą vietą visų laikų daugiausia tritaškių (1950) pataikiusių NBA žaidėjų sąraše, bei yra 17-as pagal tolimų metimų realizavimo procentą.







Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: