Skaudus smūgis „Nuggets“ – šį sezoną nebežais vienas komandos lyderių

Skaudus smūgis „Nuggets“ – šį sezoną nebežais vienas komandos lyderių

Itin skaudi žinia pasiekė šiame Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) sezone buksuojančios Denverio "Nuggets" (9-10) komandos gerbėjus.



Pranešama, kad ant operacinės stalo teks gultis vienam lyderių Michaelui Porteriui, kuriam bus atlikta nugaros operacija, o reabilitacija užtruks 6-8 mėnesius. Tad šiame sezone krepšininkas savo komandai nebepadės.

2017-2018 metų sezone M.Porteris taip pat dėl nugaros traumos sužaidė vos 3 rungtynes NCAA čempionate, ko pasekoje NBA naujokų biržoje buvo pasirinktas vos 18-uoju šaukimu. Tuomet atletui buvo atlikta dar viena nugaros operacija, dėl kurios jis praleido debiutinį sezoną.

Rugsėjį "Nuggets" su M.Porteriu pasirašė naują penkerių metų trukmės 172 mln. dolerių vertės kontraktą, o suma galėjo pakilti iki 207 mln., jei šiame sezone būtų patekęs į simbolinį penketą.


Tokia sutartis buvo sudaryta po itin sėkmingo praėjusio sezono, kuriame M.Porteris per mačą vidutiniškai rinko po 19 taškų (44,5 proc. trit.) ir sugriebė 7,3 kamuolio.

Šiame sezone 23 metų 208 cm ūgio puolėjo rodikliai krito labai žymiai – vos 9,9 pelnyto taško (20,8 proc. trit.), 6,6 atkovoto bei 1,1 perimto kamuolio ir 1,9 rezultatyvaus perdavimo per 29 minutes.







Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: