Incidentu NCAA lygoje pasižymėjęs dukart NBA čempionas atsisakė galimybės treniruoti „Lakers“

Incidentu NCAA lygoje pasižymėjęs dukart NBA čempionas atsisakė galimybės treniruoti „Lakers“

Kaip jau rašėme, net į Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) įkrintamąsias varžybas nepatekusi Los Andželo "Lakers" komanda atsisveikino su vyriausiuoju treneriu.



Kalifornijos klubo vairą paliko Frankas Vogelis, o į jo vietą buvo kviečiamas dukart NBA čempionas, o šiuo metu Mičigano universiteto komandos vyriausiasis treneris Juwanas Howardas.

Pirmadienį skelbiama, jog J. Howardas atmetė "Lakers" pasiūlymą.

Verta paminėti, kad su 49-erių specialistu "Lakers" vedė derybas jau 2019 metais, taip pat jis puikiai pažįstamas su Kalifornijos klubo lyderiu LeBronu Jamesu, su kuriuo kartu rungtyniavo Majamio "Heat" gretose.

Kaip jau rašėme, prieš mėnesį J.Howardas sukėlė masines muštynes NCAA čempionate.



Po pralaimėjimo Viskonsino "Badgers" rezultatu 63:77 strategas kartu su savo žaidėjais patraukė prie varžovų tradiciškai paspausti rankas. Tačiau buvusi NBA žvaigždė buvo sustabdyta Viskonsino vyriausiojo trenerio Grego Gardo.

J.Howardas ėmė piktai kažką aiškinti, tuomet pirštu pagrūmojo oponentui prieš veidą. Čia įsikišo ir Viskonsino ekipos trenerio asistentas Joe Krabbenhoftas. Pastarajam, pradėjus bėgti į susistumdymą abiejų komandų personalui ir žaidėjams, per veidą ir trinktelėjo J.Howardas. Incidentas peraugo į masines muštynes, kumščius į darbą paleido abiejų ekipų krepšininkai.

Mičigano komanda tuomet nusprendė diskvalifikuoti 49-erių specialistą iki sezono pabaigos, tai yra, penkerioms likusioms rungtynėms, taip pat skyrė jam 40 tūkst. JAV dolerių baudą.

Tačiau skelbiama, jog J.Howardas veikiausiai nenorės palikti dabartinės darbovietės, kadangi kitą sezoną Mičigano ekipos marškinėlius turėtų vilkėti du jo sūnūs.

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: