T. Parkeris: kiekvienas vadovas mano, kad V. Wembanyama bus pašauktas pirmas, jis – unikalus

T. Parkeris: kiekvienas vadovas mano, kad V. Wembanyama bus pašauktas pirmas, jis – unikalus

Kaip jau rašėme, Prancūzijos supertalentas Victoras Wembanyama nepasinaudojo kontrakte numatyta galimybe bei paliko Vilerbano ASVEL ir Eurolygos turnyrą. Aukštaūgis sukirto rankomis su Paryžiaus "Metrapolitans 92" klubu, prie kurio vairo stovi Prancūzijos rinktinės vyriausiasis treneris Vincentas Collet.



V.Wembanyama svarstė galimybę žengti į NBA per G lygą su Kalifornijos "Ignite" komanda, juo domėjosi keli Europos klubai. Šiuo metu prancūzas yra laikomas vienu rimčiausių pretendentų į pirmąjį šaukimą 2023 metų NBA naujokų biržoje.

Prancūzijos krepšinio legenda, keturiskart NBA čempionas bei ASVEL prezidentas Tony Parkeris negailėjo pagyrų jaunuoliui.

"Jis geras vaikinas ir labai labai talentingas žaidėjas. Sunku pasakyti, kaip aukštai jis gali pakilti. Būtent dėl to manau, kad kiekvienas NBA generalinis vadybininkas jame mato pirmą šaukimą naujokų biržoje.


Jo žaidime nėra lubų. Negaliu jo su kuo nors sulyginti. kai žmonės manęs to klausia, net nežinau, ką atsakyti.

Jis unikalus, kadangi juda ir meta kaip gynėjas, o jo ūgis 2018 cm. Jo rankų ilgis tiesiog neįtikėtinas. Jis nori laimėti, o psichologija taip pat aukščiausiame lygyje. Savo mintyse jis trokšta tapti geriausiu. O tai yra pati geriausia jo savybė", 0 teigia T.Parkeris

Eurolygoje 18-metis 218 cm ūgio puolėjas vidutiniškai per 17 minučių pelnė 6,5 taško (37,3 proc. dvit., 30,3 proc. trit., 66,7 proc. baudų), atkovojo 3,8 kamuolio, blokavo 1,9 metimo ir fiksavo 5,5 naudingumo balo.

Neabejotinai geriausią pasirodymą V.Wembanyama surengė Kaune, kai į "Žalgirio" krepšį per 29 minutes įmetė 14 taškų (6/7 dvit., 2/3 baudų), atkovojo 5 bei perėmė 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo net 5 metimus ir surinko 23 efektyvumo balus.

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: