„Warriors“ savininkui – milžiniška NBA bauda už kolektyvinės sutarties kritikavimą

„Warriors“ savininkui – milžiniška NBA bauda už kolektyvinės sutarties kritikavimą

Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA) skyrė milžinišką baudą čempione tapusios San Fransisko "Golden State Warriors" komandos savininkui Joe Lacobui.



Milijardierius dalyvavo Andre Iguodalos tinklalaidėje "Point Forward" bei kritikavo prabangos mokestį ir kolektyvinę sutartį, už tai jam buvo skirta net 500 tūkst JAV dolerių bauda.

"Sudėtingiausia yra dirbti su prabangos mokesčiu. Šią savaitę buvau komiteto posėdyje Niujorke. Akivaizdu, kad lyga norėtų, jog kiekvienas klubas turėtų šansą į pergalę. Dabar daugelis kalba, kad mes nusiperkame titulus, mūsų atlyginimų suma yra didžiausia.

Esmė tame, kad mes algų kepurę viršijame vos 40 mln. Tai nėra maži skaičiai, tačiau ir ne milžiniški. Bendroje sumoje sumokame apie 200 mln., o didelę dalį sudaro neįtikėtinos baudos.


Manau, kad tai labai neteisinga, kadangi visi aštuoni mūsų geriausi žaidėjai buvo pašaukti naujokų biržoje (išskyrus Andrew Wigginsą). Taip pat mes turime naujokų biržoje savo pavardės neišgirdusių vaikinų. Mes juos radome bei išugdėme dukterinėje komandoje. Šiemet visi naujokai atvyko su minimaliais kontraktais", – tinklalaidėje kalbėjo J.Lacobas.

"Warriors" prabangos mokesčio ribą viršija 35,3 mln. dolerių, juos lenkia tik Los Andželo "Clippers" – 41,7.

J.Lacobo turtą "Forbes" šiemet įvertino 1,5 mlrd. dolerių.

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: