Magicas: B. Russellas buvo kuklus ir mandagus milžinas (M. Jordanas: pasaulis neteko legendos)

Magicas: B. Russellas buvo kuklus ir mandagus milžinas (M. Jordanas: pasaulis neteko legendos)

Šlovės muziejaus narys, vienu geriausių visų laikų atakų organizatoriumi vadinamas Magicas Johnsonas pasisakė apie Anapilin iškeliavusį legendinį Billą Russellą.



Tituluočiausias visų laikų NBA žaidėjas, 11 kartų lygo čempionas mirė sekmadienį būdamas 88-erių.

"Billas Russellas buvo mano dievaitis. Stebėjau, ką jis daro aikštėje ir už jos ribų. Jo pasiekimai krepšinyje neginčyjami. Jis dominavo, tapo didžiu, iškovojo 11 čempiono žiedų. Jei kalbėti apie gyvenimą už aikšts ribų, jis nuklojo kelią tokiems kaip aš.

Billas buvo vienas iš pirmųjų sportininkų stovėjusių priešakinėje linijoje kovoje už socialinį teisingumą, lygybę ir pilietines teises. Štai dėl ko juo taip žavėjausi. Visu mūsų draugystės laikotarpiu jis nuolat primindavo man apie būtinybę pagerinti juodaodžių bendruomenės padėtį.


Nežiūrint į visus pasiekimus, jis buvo kuklus ir mandagus milžinas, protingas ir inteligentiškas žmogus, kuris naudojo savo platformą kovai už juodaodžių teises. Nuo to momento, kai susitikome, jis tapo mano mokytoju ir negailėjo patarimų.

Pastaraisiais metais jis niekada nepraleisdavo progos pasakyti, kad didžiuojasi tuo, ką darau juodosios Amerikos labui. Visuomet prisiminsiu jo užkrečiantį juoką, humoro jausmą ir meilę krepšiniui.

Tai didžiulė krepšinio pasaulio netektis. Aš ir mano šeima meldžiamės už Billą Russellą", – teigia M.Johnsonas.

Jam antrino ir geriausiu visų laikų krepšininku tituluojamas Michaelas Jordanas.

"Russellas buvo pionierius – kaip žaidėjas, kaip čempionas, kaip pirmasis NBA juodaodis vyriausiasis treneris bei aktyvistas.

Jis parodė kelią ir tapo pavyzdžiu kiekvienam juodaodžiui krepšininkui, kurie atėjo į lygą po jo, įskaitant ir mane. Pasaulis neteko legendos", – pareiškė M.Jordanas.

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: