„Pelicans“ pasakė, kiek turi sverti Z. Williamsonas – teks pasistengti

„Pelicans“ pasakė, kiek turi sverti Z. Williamsonas – teks pasistengti

Šį mėnesį Naujojo Orleano „Pelicans“ žvaigždė Zionas Williamsonas pasirašė penkerių metų 193 milijonų JAV dolerių maksimalią sutartį, kurios vertė gali siekti net 231 milijoną JAV dolerių. Pasak „The Times-Picayune“, sutartyje numatyta, kad Z. Williamsonas visą sutarties galiojimo laikotarpį turi periodiškai sverti mažiau nei 133 kg. Taip pat bus stebimas jo kūno riebalų procentas.



Jei Williamsonas priaugs svorio, sutartyje numatyta garantuotų pinigų suma gali būti sumažinta.

Visi, kurie iki šiol stebėjo šio žaidėjo karjerą, tikriausiai supranta, kodėl „Pelicans“ taip pasielgė. 22-ejų metų Ziono svoris ir fizinis pasirengimas buvo didelės problemos, pavyzdžiui, kai jis praėjusį rugsėjį į treniruočių stovyklą atvyko „gerokai viršijęs“ 135 kilogramus.

Net ir svėręs 130 kg, Z. Williamsonas yra tarp penkių sunkiausių NBA žaidėjų, o visi kiti šioje grupėje esantys krepšininkai yra 208 cm ūgio arba aukštesni. Williamsonas yra 198 cm ūgio.


Ziono kūno sudėjimas netrukdė jam būti vienu sprogstamiausių NBA žaidėjų, kai buvo sveikas, tačiau tai buvo problema. Nuo pat atėjimo į NBA Williamsonas dažnai patirdavo apatinės kūno dalies traumas: būdamas naujokas jis praleido 44 rungtynes, kai plyšo dešiniojo kelio šoninis meniskas, o visą praėjusį sezoną praleido dėl dešiniosios pėdos metatarsalo lūžio.

Per trejus metus Williamsonas iš viso sužaidė 85 rungtynes.

Betsafesportas.lt

Video rekomendacijos: