Ar L. Jamesas pasirašys sutarties su „Lakers“ pratęsimą?

Ar L. Jamesas pasirašys sutarties su „Lakers“ pratęsimą?

LeBronas Jamesas ketvirtadienį gali pasirašyti sutarties su „Lakers“ pratęsimą. Tačiau atrodo, kad mažai tikėtina, jog krepšininkas šią savaitę pasirašys sutarties pratęsimą. Arba kitą savaitę. Arba dar kitą savaitę. Kodėl?



Pirmiausia, jis neprivalo. Ketvirtadienis nėra galutinis terminas. Tai pirmoji diena, kai Jamesas gali pasirašyti pratęsimą. Paskutinė diena? Kitų metų birželio 30 diena. Tai reiškia, kad Jamesas turi maždaug dešimt mėnesių sutikti su nauju dvejų metų 97,1 mln. Jei jis to nepadarys, jis taps laisvuoju agentu… ir kitą vasarą galės pasirašyti trejų metų sutartį su „Lakers“ arba bet kuria kita NBA komanda.

Atvirai kalbant, pratęsimo nauda yra nedidelė. Finansinis saugumas? Jamesui jo nereikia. Pagal „Forbes“ jis yra milijardierius, pirmasis ir vienintelis NBA žaidėjas, pasiekęs šią ribą. Jau nekalbant apie Jameso norą žaisti su vyresniuoju sūnumi Bronny, kuris pagal dabartines taisykles 2024 m. taps tinkamu šaukimui.

Be to, būnant laisvuoju agentu atsiranda ir kitų svertų. Klivlande Jamesas buvo trumpalaikių sutarčių pradininkas. Pasirašydamas dvejų metų trukmės sutartis, kurių antroji buvo žaidėjo pasirinkimo sandoris, t. y. apsauga nuo traumų, Jamesas galėjo pasinaudoti maksimalia įtaka. Jis galėjo priversti „Cavaliers“ leisti pinigus, ir jie juos išleido. Sakykite ką norite apie „Cavs“ savininką Daną Gilbertą, bet kai komandoje buvo LeBronas, Klivlendas išleido viską, ką reikėjo, kad aplink jį sukurtų nenugalimą jėgą.


Praėjusį sezoną „Lakers“ leido pinigus – „Spotrac“ duomenimis, šeštas pagal dydį NBA atlyginimų fondas, sumokėjo daugiau nei 40 mln. dolerių prabangos mokestį, bet ne beatodairiškai. Sprendimas nesusigrąžinti Alexo Caruso, kuris praėjusią vasarą su „Bulls“ pasirašė ketverių metų 37 mln. Caruso greičiausiai nebūtų padėjęs „Lakers“ tapti pretendentu į titulą praėjusį sezoną, nes Davisas buvo traumuotas, o Westbrookas sunkiai pritapo, tačiau jo dvipusis žaidimas būtų buvęs vertingas nuo atsarginių žaidėjų suolelio.

Būdamas būsimas laisvasis agentas, Jamesas, net ir pasyviai, gali daryti spaudimą. Išleiskite, arba rizikuojate mane prarasti. Atiduokite būsimus šaukimus arba rizikuokite mane prarasti. Formuokite sudėtį iš žaidėjų, su kuriais noriu žaisti… arba rizikuokite mane prarasti.

Taigi, kodėl reikia pasirašyti sutarties pratęsimą? Galbūt tam, kad išvengtumėte dėmesio blaškymo, kuris kyla jo nepasirašant. Ir visiems laikams nutraukti spekuliacijas dėl trečiojo sezono Klivlande.

Pradėkime nuo „Lakers“. Yra naujas vyriausiasis treneris. Atnaujinta sudėtis. Viena superžvaigždė (Anthony Davis) tikisi atsigauti po sezono, kuriame patyrė traumų, o kita (Russellas Westbrookas) galbūt visai nenori ten būti. Los Andžele gali kilti nemažai audrų. „Lakers“ nereikia dar vienos.

Būtent toks gali būti Jamesas be pratęsimo. Nesvarbu, ar tai būtų buvę Klivlande, Majamyje, ar Klivlande (vėl), LeBrono kontrakto metai buvo… įdomūs. Viešai Jamesas bandys užčiaupti spekuliacijas apie savo ateitį. Tačiau tai mažai ką padės jas sustabdyti. Kiekvienos trejos pralaimėtos rungtynės sukels naują klausimų bangą. Kiekvienas Jameso žodis bus atidžiai tikrinamas, ieškant nepasitenkinimo užuominų. Jei Los Andželo komandai anksti ims nesisekti, klausimas: „Ar LAKERS parduos LEBRON?“ bus nuolatinis rytinių debatų laidų chronas.

Dar yra Klivlandas. „Cavaliers“ turi gerą komandą. Jie turi kylančią „Visų žvaigždžių“ žvaigždę Darių Garlandą. Jie turi potencialią superžvaigždę Evaną Mobley. Jie turi jauną palaikymo komandą, kurią sudaro Jarrettas Allenas, Isaacas Okoro ir (tikriausiai) Collinas Sextonas. Popieriuje „Cavs“ turi mažąjį puolėją, kuris gali pretenduoti į titulą. Kitą vasarą jie turės pakankamai vietos, kad galėtų į jį pretenduoti.

Dabar ne 2014-ieji. Trauka grįžti į šiaurės rytų Ohajų nebus tokia stipri. Jamesas Klivlandui atnešė čempionatą. Jis išpildė pažadus, kuriuos davė, kai 2003 m. „Cavs“ jį pašaukė pirmuoju šaukimu. Be to, Jamesui nuoširdžiai patinka Los Andželas. Jo vaikai mokosi šio rajono mokyklose. Jam akivaizdžiai patinka Pietų Kalifornijos gyvenimo būdas ir su juo susijusios verslo galimybės.


Tačiau Jamesas nori laimėti. Kas nutiks, jei „Lakers“ negalės iškeisti Westbrooko? Arba jei Deivisas, kuris pastaruosius du sezonus sužaidė 76 rungtynes, šiame sezone sunkiai susitvarkys su traumomis? Juokitės iš (dar vieno) sugrįžimo į Klivlendą, bet Jamesas, kuriam gruodį sueis 38-eri, nesiruošia praleisti karjeros saulėlydžio su komanda, kuri nesuteikia jam teisėtų galimybių laimėti čempionatą.

Per artimiausius mėnesius daug kas gali pasikeisti. „Lakers“ gali suorganizuoti Westbrooko ir Kyrie Irvingo mainus ir vėl suvienyti Jamesą su buvusiu komandos draugu. Aplink Jamesą suburta jauna, atletiškesnė komanda galėtų pagerinti gynybą, kuri praėjusį sezoną atsidūrė apatiniame NBA trejetuke. Deivisas galėtų atgauti savo formą, kuri buvo geriausia NBA lygoje. Šiuo metu „Lakers“ neatrodo kaip pretendentai į titulą. Tačiau, pasveikę ir šiek tiek pasistengę, jie galėtų jais tapti.

Jei taip nutiks, Jamesas nepaliks Los Andželo. Trečiadienį Jamesas „Twitter“, pagerbdamas mirusį Vin Scully, naudojo hashtagą #LoveLA. Ir jis myli. Tačiau Klivlando susijungimas kažkada atrodė juokingas, kai Jamesas laimėdavo čempionatus Majamyje. Kai „Lakers“ keičiasi, negalima atmesti dar vieno.

Betsafesportas.lt

Video rekomendacijos: