J. Valančiūnas: apie Lietuvos rinktinę, karą Ukrainoje ir skirtumus tarp FIBA ir NBA

J. Valančiūnas: apie Lietuvos rinktinę, karą Ukrainoje ir skirtumus tarp FIBA ir NBA

Lietuvos rinktinės lyderis Jonas Valančiūnas sugrįžo į JAV ir prisijungė prie Naujojo Orleano „Pelicans“ komandos bei ruošiasi artėjančiam sezonui.



Prieš treniruočių stovyklos pradžią, JV davė interviu JAV spaudai.

„Buvo ilga vasara. Pasibaigus sezonui grįžau namo, pailsėjau su šeima ir draugais, o vėliau žaidžiau Europos čempionate. Turėjome neblogą komandą, bet viskas baigėsi ne taip, kaip norėjome. Pralaimėjau prieš Willy Hernagomezą. Leidau jam turėti tą pergalę.

Mes su Willy Hernangomezu turime pranašumą, nes esame žaidybinėje formoje. Nereikia visko pradėti nuo nulio, o tiesiog palaikyti formą.


Aš esu sveikas, o Europos čempionate buvo sutraukė raumenis. Praėjo dvi dienos ir vėl galėjau pilna jėga žaisti. Su sveikata yra viskas tvarkoje.

Yra skirtumas tarp FIBA ir NBA taisyklių, nes yra skirtingas kontakto lygis, kitoks teisėjavimas. Net rungtynių trukmė skiriasi. Nėra didžiausio skirtumo. Tiesiog žaidi krepšinį ir tiek. Turi įmesti daugiau taškų nei varžovas. Skiriasi tik mažos detalės.

Laikas greitai bėga, tad turi jį tinkamai išnaudoti. Vieną dieną nebegalėsiu žaisti krepšinio. Aš myliu šį sportą. Didžiuojuosi kiekviena galimybe žaisti krepšinį už savo šalį ir naudosiuosi tuo šansu toliau.

Tai, kas vyksta Ukrainoje, yra liūdna, bet Europoje viskas atrodo stabiliai. Reikia laukti, kol viskas baigsis. Ten vyksta liūdni dalykai, jie vis dar tęsiasi. Meldžiamės ir tikimės, jog viskas netrukus baigsis“, - pasakojo JV.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: