N. Jokičius: „Europoje žaisti sunkiau, nes reikia labai greito mąstymo“

N. Jokičius: „Europoje žaisti sunkiau, nes reikia labai greito mąstymo“

FIBA nuotr.

Serbijos rinktinės ir Denverio „Nuggets“ superžvaigždė Nikola Jokičius pareiškė, kad žaisti Europoje yra sunkiau nei NBA.



27 metų 208 cm ūgio aukštaūgis taip pat atskleidė, kad nori sukurti tokį palikimą komandoje, kuris prilygtų San Antonijaus „Spurs“ legendos Timo Duncano pasiekimams.

„Malonu vėl grįžti į Denverį. Noriu būti „Nuggets“ Timu Duncanu, bet man reikia laimėti porą čempionatų, kad juo tapčiau. Man patinka miestas, organizacija, žmonės. Nenoriu nieko keisti. Žaidžiau Europos čempionate, neturėjau įprasto tarpsezonio, bet manau, kad esu tinkamai pailsėjęs.

FIBA krepšinis yra tikrai kitoks, nei NBA. Šiek tiek dėl taisyklių, šiek tiek dėl erdvių ant parketo, tritaškio linijos. Baudos aikštelėje nėra 3 sekundžių taisyklės. Man tai buvo sena, bet tuo pačiu nauja patirtis. Ilgą laiką nežaidžiau rinktinėje.


Europoje žaisti sunkiau, nes reikia labai greito mąstymo. NBA visada matai, kada ateina pagalba, o Europoje ji yra nuolatos. Taigi, reikia galvoti ir žaisti į priekį. Tai įdomu“, - pasakojo serbas.

Primename, kad serbai Europos čempionato aštuntfinalyje nusileido italams ir baigė kovą dėl titulo.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: