V. Collet nežino, ar J. Embiidas pasirinks Prancūzijos rinktinę

V. Collet nežino, ar J. Embiidas pasirinks Prancūzijos rinktinę

Vasarą Prancūzijos ir JAV pilietybes gavęs Filadelfijos „76ers“ lyderis Joelis Embiidas dar nežino, kurios rinktinės marškinėlius pasirinks.



Iš Kamerūno kilęs krepšininkas neskuba priimti sprendimo ir savo pasirinkimą praneš vėliau.

Tuo metu Prancūzijos rinktinės vyr. treneris Vincentas Collet pareiškė, kad gerbs J. Embiido sprendimą, kad ir koks jis bus.

„Dabar jis turi abi pilietybes ir turi pasirinkti vieną šalies rinktinę. Tad dabar jis turi dilemą, niekas negali kažko padaryti, kad tai pakeistų.


Žinau, kad jis susitiko su kai kuriais mūsų žaidėjais pasikalbėti. Manau, kad jis turėtų žaisti su mumis. Bet mes matysime. Gerbsime jo sprendimą, kad ir koks jis bus“, – pasakojo V. Collet.

Tuo metu Prancūzijos rinktinės vadovas Borisas Diaw pareiškė, kad J. Embiidas jau kitą vasarą papildys Prancūzijos gretas.

„Jis dar neturi FIBA licencijos, tačiau norime, kad jis galėtų žaisti Prancūzijos rinktinėje. Kitąmet stengsimės turėti kuo daugiau gerų žaidėjų ir iš jų sukurti komandą, kuri galėtų laimėti titulą“, – pareiškė B. Diaw.

Praėjusiame NBA lygos reguliariajame sezone J.Embiidas vidutiniškai per 34 minutes rinko 30,6 taško, atkovojo 11,7 bei perėmė 1,1 kamuolio, atliko 4,2 rezultatyvaus perdavimo ir blokavo 1,5 metimo.

Pastebimai kuklesni 28-erių 213 cm ūgio vidurio puolėjo rodikliai buvo atkrintamosiose varžybose – 10,7 atkovoto bei 0,4 perimto kamuolio, 2,1 rezultatyvaus perdavimo ir 0,8 blokuoto metimo per 39 minutes.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: