Prasideda 77-asis NBA sezonas

Prasideda 77-asis NBA sezonas

Ateinančią naktį prasideda 77-asis Nacionalinės krepšinio lygos (NBA) sezonas, o malonumą pamatyti svarbiausias rungtynes, krepšinio mylėtojams Lietuvoje suteiks „TV3 Sport“ kanalai ir naujos kartos televizija „Go3” bei neseniai atsinaujinęs kanalas TV6. Stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje savo meistriškumą šį sezoną demonstruos keturi Baltijos šalių žaidėjai – lietuviai Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas bei latviai Kristapas Porzingis ir Davis Bertanis.



Čempionate kovos 30 komandų – po 15 Rytų ir Vakarų konferencijose. Čempiono titulą gins San Francisko „Warriors“ klubas, kuriam atstovauja taikliarankis lygos superžvaigždė Stephenas Curry.

Naujojo Orleano „Pelicans“ komanda, kuriai atstovauja Jonas Valančiūnas, 2021-2022 m. čempionato Vakarų konferencijos reguliariajame sezone liko devinta, per įkrintamąsias varžybas pateko į atkrintamąsias, kuriose pirmajame rate 2:4 pralaimėjo seriją Fynikso „Suns“ krepšininkams. Šį sezoną „Pelicans“ gerbėjai tikisi dažniau išvysti savo ryškiausią žvaigždę Zioną Williamsoną, kurį pastaraisiais metais dažnai kamavo traumos.

Šią savaitę, spalio 20-ąją Lietuvos laiku, per „TV3 Sport“ kanalą ir naujos kartos televiziją „Go3“ bus parodytos „Pelicans“ ir Bruklino „Nets“ rungtynės. Jos prasidės 2.30 val.


Spalio 23-iąją, sekmadienį, 22.30 val. bus transliuojama  Los Andželo „Lakers“ su LeBronu Jamesu priešakyje ir Portlando „Trail Blazers“ dvikova. Susitikimą tiesiogiai rodys „TV6“ kanalas ir naujos kartos televizija „Go3“. „Lakers“ praėjusiose pirmenybėse kiek netikėtai liko už atkrintamųjų varžybų borto. Toks pat likimas ištiko ir „Trail Blazers“ komandą, todėl prieš šį sezoną abi ekipos nusiteikę itin ryžtingai.

Sakramento „Kings“ vidurio puolėjas D. Sabonis praėjusiose pirmenybėse su šia ekipa Vakaruose užėmė tik 12-ąją vietą ir į atkrintamąsias varžybas nepateko. 16 metų į atkrintamąsias nepatenkančioje komandoje D. Sabonis turėtų būti vienas svarbiausių žaidėjų ir rinkti sau įprastą ar net geresnę statistiką.

Vašingtono „Wizards“ komanda, kurios aprangą vilki latvis K. Porzingis, praėjusiose pirmenybėse Rytuose buvo dvylikta ir liko už antrojo varžybų etapo borto.

2021-2022 m. čempionate iki Vakarų konferencijos finalo nukeliavo Dalaso „Mavericks“ su D. Bertaniu. Ten ši komanda 1:4 neatsilaikė prieš būsimus lygos čempionus „Warriors“. Reguliariajame sezone Dalaso krepšininkai užėmė ketvirtąją vietą.

Čikagos „Bulls“ klubo viceprezidentu dirba lietuvis Artūras Karnišovas. „Bulls“ praėjusiame sezone prasibrovė į atkrintamąsias varžybas, bet pirmajame rate 1:4 nusileido Milvokio „Bucks“. Šio sezono „Bulls“ tikslai yra aukštesni.

Be S. Curry ir L. Jameso, NBA rungtyniaus daugybė krepšinio žvaigždžių iš viso pasaulio – Giannis Antetokounmpo („Bucks“), Luka Dončičius („Mavericks“), Nikola Jokičius (Denverio „Nuggets“), Kevinas Durantas („Nets“), Jamesas Hardenas (Filadelfijos „76ers“), Ja Morantas (Memfio „Grizzlies“), Kawhi Leonardas (Los Andželo „Clippers“), Jaysonas Tatumas (Bostono „Celtics“) ir būrys kitų puikių žaidėjų.

Kiekvieną savaitę per „TV3 Sport“ kanalus tiesiogiai galima bus stebėti septynerias NBA rungtynes, o savaitgaliais per „TV6“ kanalą – dar vienerias. Visas šias rungtynes matys ir naujos kartos televizijos „Go3“ žiūrovai. Šią savaitę Lietuvos žiūrovams bus parodytos septynerios rungtynės.




Transliacijų tvarkaraštis

Spalio 19 d.


2.30 val. „Celtics“ – „76ers“,
5.00 val. „Warriors“ – „Lakers“.

Spalio 20 d.

2.30 val. „Nets“ – „Pelicans“.

Spalio 21 d.

5.00 val. „Lakers“ – „Clippers“.

Spalio 22 d.

5.00 val. „Warriors“ – „Nuggets“.

Spalio 23 d.

1.00 val. „76ers“ – „Spurs“,
22.30 val. „Lakers“ – „Trail Blazers“ („TV6“).

Prenešimas spaudai.

Video rekomendacijos: