K. Irvingas ir „Nets“ paaukojo milijoną dėl antisemitinio skandalo: noriu būti tiesos šviesuliu

K. Irvingas ir „Nets“ paaukojo milijoną dėl antisemitinio skandalo: noriu būti tiesos šviesuliu

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) superžvaigždė bei vinas "Nets" lyderių Kyrie Irvingas ir Bruklino klubas paaukos po 500 tūkst. JAV dolerių švietimo programoms.



"Pasisakau prieš visas neapykantos ir engimo formas, tvirtai palaikau bendruomenes, kurios kasdien patiria marginalizavimą bei poveikį iš išorės. Suvokiu savo pranešimo neigiamą poveikį žydų bendruomenei bei prisiimu atsakomybę.

Netikiu, kad viskas, kas išsakyta dokumentiniame filme, yra tiesa, tai neatspindi mano moralės ir principų. Esu žmogus, kuris stengiasi mokytis visose gyvenimo srityse, ir ketinu tai daryti nešališkai, pasirengęs išklausyti.

Aš ir mano šeima nenorėjome pakenkti kokiai nors grupei, rasei ar religijai, siekiame būti tik tiesos šviesuliu ir švyturiu", – pareiškė atakų organizatorius.


Kaip jau rašėme, K.Irvingas neseniai įplieskė skandalą savo socialiniuose tinkluose įkeldamas nuorodą į filmą "Hebrews to Negroes: Wake up Black America", kuriame "apstu antisemitinių užuominų". Atleto veiksmai sulaukė aštrios kritikos, galiausiai jis pašalino pranešimą.

Lėšos bus skirtos krepšininko ir "Nets" įkurtai Antidifamacinei lygai – su visomis antisemitizmo apraiškomis kovosiančiai grupei.

Šiame NBA lygos sezone 30-metis 188 cm ūgio gynėjas vidutiniškai per 39 minutes renka 26,9 taško (28 proc. trit.), atkovoja 5,1 bei perima 1,4 kamuolio, atlieka 5,1 rezultatyvaus perdavimo ir blokuoja 1,1 metimo.

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: