D. Sabonis tapo pirmuoju įspūdingo pasiekimo nuo 1970 m. autoriumi

D. Sabonis tapo pirmuoju įspūdingo pasiekimo nuo 1970 m. autoriumi

Kaip jau rašėme, puikias rungtynes NBA lygoje sužaidė Domanto Sabonio atstovaujama Sakramento „Kings“ ekipa. Ji namuose 134:120 (25:26, 41:32, 40:28, 28:34) įveikė Los Andželo „Lakers“ krepšininkus.



Šiame mače dominavo lietuvis, kuris per 37 minutes pelnė 13 (3/6 dvit., 1/2 trit. 4/4 baud. met.) taškų, atkovojo net 21 kamuolį, atliko 12 rezultatyvių perdavimų, perėmė vieną kamuolį, 4 kartus suklydo ir tiek pat kartų prasižengė.

Tai buvo dvidešimtasis D. Sabonio karjeros trigubas dublis NBA lygoje bei antrasis šį sezoną.

D. Sabonis taip pat yra pirmasis žaidėjas nuo 1970-ųjų, kuriam per ketverias rungtynes pavyko atkovoti bent 75 kamuolius ir atlikti 30 rezultatyvių perdavimų.


Iki tol tai buvo pavykę legendiniams Elginui Baylorui, Wiltui Chamberlainui, Billui Russellui, Maurice'ui Stokesui ir Wesui Unseldui.

Primename, kad po šio mačo D. Sabonis sulaukė komplimentų iš LeBrono Jameso.

„Sabonio talentas po krepšiu labai primena jo tėvą. Jis puikiai kovoja dėl kamuolių, atlieka perdavimus, renka taškus. De'Aarono Foxo greitis suteikia jam daug laisvės. Jis gali pataikyti iš vidutinio nuotolio ir yra patobulinęs žaidimą nugara į krepšį, todėl jis taip pat yra labai pavojingas. Sabonis ir Foxas puikiai papildo vienas kitą“, - pareiškė LeBronas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: