N. Jokičius stumtelėjo milijardierių – keista, bet ar verta suspendavimo?

N. Jokičius stumtelėjo milijardierių – keista, bet ar verta suspendavimo?

Nors Nikola Jokičius „Nuggets“ komandai pelnė 53 taškus, o „Suns“ sugebėjo atsitiesti po dviejų rungtynių ir išlyginti serijos rezultatą, atrodo, kad visi esame sutelkę dėmesį į keistą incidentą tarp dukart NBA MVP ir Fynikso savininko Mat Ishbia, rašo Betsafesportas.lt.



Jei reikia, pateikiame santrauką: kamuolys skriejo jau už linijos, o „Suns“ puolėjas Joshas Okogie bandė jį gelbėti. Žaidėjas atsitrenkė į šalia aikštės sėdinčius sirgalius, o šiems bandant jam padėti atsistoti,  Jokičius – galbūt matydamas galimybę greičiau perimti kamuolį ir atakuoti Fynikso gynybą be pasiruošusio žaisti J. Okogie – bandė atimti kamuolį iš jį laikiusio sirgaliaus.

Sirgalius, kuris laikė kamuolį  buvo „Suns“ ir „Mercury“ savininkas, įsigijęs komandas prieš pat mainų terminą. Kai kamuolys toliau nuskriejo į minią, serbas padovanojo Ishbia savotišką vištienos sparnelį.

Jokičiui galiausiai buvo skirta techninė pražanga už dalyvavimą susistumdyme. „Jis man pasakė, kad trenkiau alkūne sirgaliui“, – paklaustas apie incidentą sakė Jokičius. „Tačiau sirgalius pirmas uždėjo ant manęs ranką. Maniau, kad lyga turėtų mus apsaugoti. Bet gal aš klystu.“


Atvirai kalbant, techninė pražanga yra vienintelė bausmė, kurią Jokičiui reikėtų skirti dėl šio incidento – ypač esant lygiai serijai.

Kai kurie teigia, kad Jokičius nusipelnė suspendavimo. Tačiau Ishbia, kuris anksčiau žaidė Mičigano valstijoje, toliau žaidė su kamuoliu, kai Jokičius siekė jį atimti, kad greitai įsiveržtų į aikštę, o tai jis daro jau daugelį metų, kai mato, kad gali įgyti pranašumą pereinant į kitą pusę. (Ne, Jokičiui nereikėjo taip perdėtai stengtis pagriebti kamuolį. Tačiau taip pat keista manyti, kad sirgalius turi didesnę teisę į jį nei jis). Turint visa tai omenyje, atrodytų keista toliau bausti Jokičių, kai sirgalius – net ir tas, kuris yra komandos savininkas ir yra vertas milijardų – buvo tas, dėl kurio veiksmų visa tai prasidėjo.

Švelniai tariant, dažnai matome, kaip žaidėjai greitai atima kamuolį iš sirgalių, dažnai būtent dėl tos pačios priežasties, dėl kurios, atrodo, čia taip pasielgė Jokičius. Ir jei šis incidentas būtų įvykęs Denveryje, galima manyti, kad „Nuggets“ būtų siekę išvaryti sirgalių, kad šis neatidavė kamuolio.

Šis sezonas buvo keistas kalbant apie suspendavimus, nes dažnai nežinia, kaip lyga pasielgs. Tačiau suspenduoti Jokičių už tai, kai jis viduryje konkurencingos serijos dėl teisės patekti į konferencijos finalą, būtų per daug.

Betsafesportas.lt

Video rekomendacijos: