P. Pierce'as: su dabar uždirbamais pinigais NBA nebeliko konkurencingumo dvasios

P. Pierce'as: su dabar uždirbamais pinigais NBA nebeliko konkurencingumo dvasios

Bostono "Celtics" legenda Paulas Pierce'as, kalbėdamas su kita garsenybe, savo bičiuliu Kevinu Garnettu, atkreipė dėmesį į dabartinių NBA žaidėjų noro pasiekti daugiau stoką.



"Žiūriu į jų kontraktus lygoje, avalynės kontraktus. Nebematau NBA konkurencingumo dvasios. Įsivaizduok, kad dirbai visą gyvenimą ir pasiekei tokį lygį, kai gali pasakyti: "Po velnių, ką tik pasirašiau 150 mln. dolerių vertės kontraktą, dar 100 mln. gausiu už avalynės reklamavimą". Ir ko man dar reikia?

Tiksliai, prisiminiau. Tai tu pasakei, ko niekada nepamiršiu. "Jei nori susidaryti įspūdi, ko iš tiesų vertas žmogus, duok jam krūvą pinigų".

Ir tuomet supratau. Daugelis vaikinų pasirašo milžiniškus kontraktus – viskas, tai jau nebe tie žmonės. Tu visko pasiekei, ko dar reikia?


Naratyvas pasikeitė. Tu jau ne tiesiog žaidėjas, tu jau visas prekinis ženklas. Jau nebereikia išbėgti į aikštelę ir įrodinėti, kad sieki didingumo. Užtenka tik minimaliai palaikyti reikiamą lygį", – teigia 2008 metų NBA čempionas bei 10-ies "Visų žvaigždžių" rungtynių dalyvis.

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: