24-asis Eurolygos turas: „Anadolu Efes“ - „Žalgiris“ (Apžvalga)



Dvigubą Eurolygos savaitę Kauno „Žalgirio" krepšininkai pradėjo užtikrinta pergale namuose prieš Pirėjo „Olympiacos" ekipą, tačiau dabar laukia išvyka į geriausią žaidimą, šioje sezono stadijoje, Eurolygoje demonstruojančia „Anadolu Efes" ekipa. Turkai laimėjo 16 iš 17 paskutinių dvikovų stipriausiame turnyre senajame žemyne, o apskritai yra iškovoję 20 pergalių bei patyrę vos 3 pralaimėjimus. „Žalgirio" forma maloniai stebina visus ekipos gerbėjus, tačiau pakartoti tai ką matėme paskutinėse aštuoneriose rungtynėse, dvikovoje su Turkijos ekipa gali būti labai sunku.

24-ASIS TURAS: „ANADOLU EFES" - „ŽALGIRIS"

Varžovas: „Anadolu Efes"

Treneris: Erginas Atamanas



Komandos lyderiai: Shane'as Larkinas 21,8 taško per rungtynes, 4 rezultatyvūs perdavimai bei 3,3 atk. kamuolio. Vasilje Micičius 14,1 taško, 5,7 rezultatyvaus perdavimo.

Rezultatai Eurolygoje: 20 pergalių bei 3 pralaimėjimai

Pirmasis mačas: „Žalgiris" 68:74 „Anadolu Efes"

„Anadolu Efes" puolime kliaunasi turbūt geriausiu gynėjų duetu Europoje – Shane'as Larkinas bei Vasilje Micičius. Pirmasis buvo laimėjęs keturis Eurolygos turo naudingiausio žaidėjo apdovanojimus iš eilės, o dvikovoje antradienį su CSKA taip pat tempė savo komandą į pergalę, pelnęs 23 taškus. Neįtikėtina amerikiečio, priėmusio Turkijos pilietybę forma varo į neviltį visus varžovus. Įdomu tai, jog pirmojoje tarpusavio dvikovoje su „Žalgiriu", įžaidėjas pelnė mažiausiai taškų šiame sezone – 6. Šarūno Jasikevičiaus taktiniai sprendimai leido išmušti Larkiną iš komforto zonos, prie to žinomo prisidėjo ir Kauno „Žalgirio" arenoje susirinkę sirgaliai, palaikomi savų gerbėjų „Anadolu Efes" rungtyniauja puikiai ir jeigu tik susikuria lengvų metimų, trumpose atakose – sustabdyti šią puolimo mašiną tampa labai sudėtinga.

Įdomu yra tai, jog į klampų žaidimą šios ekipos šiame sezone dar nebuvo pavykę įvelti – niekam. Geriausiai kol kas, jeigu nevertintumėme sezono debiutinių rungtynių, kuriuos „Anadolu Efes" namuose į „Barcelona" ekipos krepšį įmetė 64 taškus, įvelti turkus į mažesnio rezultatyvumo rungtynes sekėsi Kauno „Žalgiriui", kurie Kaune Ergino Atamano auklėtiniams leido pelnyti 74 taškus.

„Anadolu Efes" – urganinis puolimas iš kelio šluoja visus varžovus. Vidutiniškai 86,9 taško per rungtynes tokį puolimo rezultatą fiksuoja Turkijos ekipa. Lyginant su Kauno „Žalgirio" turkai fiksuoja geresnius rezultatus visuose statistiniuose rodikliuose puolime: pelno daugiau taškų, atkovoja daugiau kamuolių, atlieka daugiau rezultatyvių perdavimų, perima daugiau kamuolių, blokuoja daugiau varžovų metimų, taikliau atakuoja iš visų trijų zonų ir neabejotinai renka daugiau naudingumo balų.

Tiesa, statistinius rodiklius kiek iškreipia ta neįtikėtinai gili duobė į kurią kauniečiai buvo įkritę sezono viduryje, kai buvo pralaimėtos devynerios rungtynės iš eilės. Žiūrint į paskutinius 8 turus Eurolygoje, kauniečiai yra treti pagal pelnomus taškus (87,5 taško), treti pagal taiklumą iš žaidimo (51,3 proc.). „Žalgiris" stipriai sumažino klaidų skaičių, per aštuonerių rungtynių ciklą, kauniečiai suklysta 10,5 karto per rungtynes (mažiausiai tarp visų komandų šiame cikle).


Tad įvertinant tai, ką „Žalgiris" varžovams pasiūlė pirmajame tarpusavio susitikime, tai jog kauniečiai neabejotinai yra geriau treniruojama ekipa, kurioje dėmesys skiriamas detalėms, tai kokią formą yra pasiekę Šarūno Jasikevičiaus treniruojami auklėtiniai galima daryti prielaidą, jog mačas gali būti atkaklesnis nei tikimasi. „Betsafe" krepšinio lažybų specialistai „Žalgirio" pergalę vertina 3.75 koeficientu, šeimininkų – 1.34.










Betsafe.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: