Išskirtinė Šaro padėka žalgiriečiams: „Noriu pagirti vyrus už suaugimą“ (VIDEO)



Kauno „Žalgirio“ komandos treneris Šarūnas Jasikevičius džiaugėsi komandos pergale Eurolygos rungtynėse Vitorijoje.

„Pirmiausia, noriu pagirti savo vyrus už kažkokį suaugimą. Pradėsiu ne nuo šių rungtynių, o nuo antradienio. „Žalgiris“ pergalę Karaliaus Mindaugo taurėje atšventė kaip reikiant – kaip moka švęsti.

Mes, kaip treneriai, galvojom, kad nelabai ką išgausim iš tos treniruotės – svarbiausia, kad jie prasilakstytų, išprakaituotų. Bet jie atėjo tikrai dirbti. Ir tikrai treniruotė antradienį buvo net labai gerai. Ir atvykome į Vitoriją – ir vėl gera treniruotė.

Pasakyčiau, kad šiandienos mačas net buvo blogiausia, ką turėjom šią savaitę. Nes galvos tikrai nedirbo. Nors vyrai stengėsi, norėjo, bet proto buvo mažai. Bet po šitų taurių svarbiausia laimėti“, - teigė Šaras.



Kas lėmė tokį sėkmingą trečiąjį susitikimo kėlinį? Ar gynyba pagerėjo, ar puolimas?

– Gal puolimas. Gynyba buvo tokia tikrai normali. Neįleidome „Baskonia“ žaidėjų į trijų sekundžių zoną, tai buvo pagrindinis dalykas. Kažkiek gynyba pagerėjo, bet, galų gale, mes pataikėme. Galbūt viskas būtų atrodę kitaip ir pirmoje pusėje, jeigu būtume pataikę metimus, kurių laisvų mes turėjome. Tikrai superinė pergalė. Reikia išsivalyti galvas ir eiti toliau.

Lukas Lekavičius sulaukė daug priekaištų iki pertraukos, bet su juo startavote trečiame kėlinyje. Kokia buvo to idėja?

– Žaidėjai privalo išsikovoti pasitikėjimą. Lukas mums yra tiek daug davęs, kad turi teisę kai kada žaisti blogai. Jei blogai žaisi mėnesį, tuomet gali galvoti, kad būsi pasodintas ilgesniam laikui. Tačiau Lukas tempia mus paskutinius du mėnesius ir jam suteikiame visus šansus atsiskleisti mače, nes jis yra geroje sportinėje formoje.

Kiek džiugina tai, kad „Žalgiris“ turi neblogus šansus pasivyti atkrintamųjų traukinį?

– Nereikia čia nieko mąstyti, dar labai anksti. Dabar, patikėkite, mes nieko neskaičiuojam, vienintelis šansas, jei nori pasiekti kažką, yra laimėti tau ir kito kelio nėra. Nereikia nieko skaičiuoti. Reikia eiti į kitas rungtynes su tuo pačiu mentalitetu. Skaičiuodamas, man atrodo, atvirkščiai, dar prisidarysi sau blogų dalykų.

- Gal turite patarimų Dariui Maskoliūnui ir ar trūko jo?


- Tai jis jau viską žino. Sakė – bėgt greičiau (juokiasi - aut. past.). O šiaip trūko to garso, aš tada daviau jau dvigubai garso kad ir už jį. Malonu būtų, kad būtų šalia, nes irgi moka §švęsti.











Zalgiris.lt ir Krepsiniozinios.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: