Penkios „Žalgirio“ rungtynės Eurolygoje, kurias praleisti būtų nuodėmė



Geriausią savo sezoną per beveik 20 metų sužaidęs Kauno „Žalgiris" ateinantį sezoną mėgins įrodyti, kad šuolis iki trečiojo apdovanojimų pakylos laiptelio nebuvo tik atsitiktinumas.


Finalo ketverto patirties įgavę Lietuvos čempionai varžovų akyse bus vertinami gerokai rimčiau nei prieš tai, o Kaune likęs treneris Šarūnas Jasikevičius pamėgins kompensuoti kelių kertinių žaidėjų netektis.

Vis tik ateinantis sezonas žalgiriečiams gali tapti dar viena pasaka, o oficialus Eurolygos tinklalapis išskyrė svarbiausias „Žalgirio" rungtynes reguliariajame sezone.


3 turas – pusfinalio pakartojimas

Jau pačioje sezono pradžioje „Žalgiris" namie priims Stambulo „Fenerbahče", su kuria grūmėsi praėjusio sezono pusfinalyje Belgrade. Tai bus didžiulis testas Š. Jasikevičiaus kariaunai, tačiau toks solidus varžovas galės išryškinti ir tikrąjį žalgiriečių pajėgumą. Kauno komanda pernai sugebėjo buvusius čempionus parklupdyti Stambule, tačiau Željko Obradovičiaus ekipa atsirevanšavo Lietuvos čempionams Kaune.



7 turas – didysis Kevino Pangoso sugrįžimas


Kauno ekipos sirgaliai septintajame ture turės ypatingą progą apsilankyti „Žalgirio" arenoje – į ją atvyks vienas svarbiausių praėjusio sezono herojų. Į Lietuvą sugrįšiantis K. Pangosas šįsyk jau vilkės ne „Žalgirio", o „Barcelonos" aprangą, tačiau be jokios abejonės turėtų sulaukti itin šilto sutikimo. Vis tik vos kamuolys bus įmestas į žaidimą, visos draugystės bus pamirštos ir tiek žaidėjai, tiek kadaise išvien dirbę treneriai Š. Jasikevičius bei Svetislavas Pešičius kibs vieni kitiems į gerkles.

style="display:block; text-align:center;" data-ad-layout="in-article" data-ad-format="fluid" data-ad-client="ca-pub-9232533877213603" data-ad-slot="8854447420"> //




11 turas – atkrintamųjų prisiminimai



Komanda, kurią „Žalgirio" sirgaliai iš praėjusio sezono prisimena bene geriausiai, yra Pirėjo „Olympiakos". Šios dvi ekipos tarpusavyje susitiko net šešis kartus, įskaitant ir keturias ketvirtfinalio akistatas, o „Žalgiris" laimėjo net penkias iš jų, taip patekdamas į finalo ketvertą. „Raudonieji" į Lietuvą atvyks su vieninteliu tikslu – nutraukti nesėkmių seriją prieš „Žalgirį". Be to, tai bus pirmasis dar vieno buvusio žalgiriečio – Axelio Toupane'o – vizitas į Kauną. Jam tai turėtų būti itin emocingas vakaras.



16 turas – klasikinis mūšis


Iškart po sezono pusiaukelės, į Kauną atvyks Maskvos CSKA klubas ir Lietuvos krepšinio sirgaliai išvys vieną ikoniškiausių mūšių Europos krepšinio žemėlapyje. Paskutinį kartą, kai šios dvi komandos susidūrė akis į akį, „Žalgiris" iškovojo pergalę ir džiaugėsi trečiąja Eurolygos vieta. Vis dėlto CSKA nuolatos yra pagrindinis kandidatas į čempionų titulą, tad kiekvienas šios komandos vizitas vienu metu ir džiugina, ir neramina. Tiesa, paskutinį kartą, kai maskviečiai lankėsi „Žalgirio" arenoje, pergale džiaugėsi kauniečiai – 85:73 varžovus nugalėję Lietuvos čempionai tuomet kovėsi dėl aukštesnių pozicijų turnyrinėje lentelėje, o Rusijos superklubas jau buvo užsitikrinęs reguliariojo sezono nugalėtojo vardą.

27 turas – emocingas Šaro sugrįžimas

Prieš pat reguliariojo sezono pabaigą „Žalgirio" laukia sudėtinga kelionė į Tel Avivą, kuriame kauniečiai susitiks su „Maccabi" ekipa. Lietuvos komandos treneris Š. Jasikevičius Izraelyje yra sudievinta ikona, tad per tarpusavio susitikimą neabejotinai turėtų sulaukti šiltų ovacijų. Vis dėlto tokiu sezono metu draugystės ir šiltos emocijos gali greitai būti pamirštos – abi ekipos tuo metu gali būti pačiame kovos dėl patekimo į atkrintamąsias įkarštyje, tad nusiteikite išvysti įspūdingą krepšinio spektaklį.


Primename, kad Eurolygos sezoną „Žalgiris" pradės spalio 12-ąją, kai namie priims Vitorijos „Baskonios" krepšininkus.

//




//




style="display:none;" data-ad-client="ca-pub-9232533877213603" data-ad-slot="3472783777"> //






style="display:block" data-ad-format="fluid" data-ad-layout-key="-a0-16+1s+4t-8b" data-ad-client="ca-pub-9232533877213603" data-ad-slot="5015274760"> //













Zalgiris.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: