Į „Žalgirio“ rungtynes atvyksta mažiausiai 14 italų sirgalių



„Gazzetta dello Sport“ praneša, kad 14 sirgalių iš Italijos atvyks į Kauną, kur stebės šio vakaro „Žalgirio“ ir Milano „AX Armani“ komandų rungtynes.

Anksčiau buvo skelbta, kad laukiama 35 sirgalių, kurie turėjo atvykti kartu su Milano ekipos krepšininkais, tačiau „Žalgiris“ su italais susitarė, kad tokia galimybė būtų atšaukta.

„Turi atvykti labai nedaug gerbėjų iš Italijos, ne daugiau dešimties. Daugelis turėjusių bilietus atsisakė skristi, ­ kalbėjo P. Motiejūnas. ­ Yra numatyta galimybė visiems grąžinti bilietus. Kol kas dėl to iš lietuvių kreipėsi vienetai. Tikime žmonių sąmoningumu. Kurie jaučiasi negaluojantys, tikiuosi, patys neis į rungtynes.“

„Žalgiris“ rekomendavo nevykti į rungtynes ne tik Italijos krepšinio sirgaliams, bet ir krepšinio mėgėjams iš Šiaulių ir jos regionų.



Pačioje „Žalgirio“ arenoje prie įėjimų ir strateginėse vietose bus įrengtos papildomos vietos rankų dezinfekcijai, taip pat rankas su muilu galima nusiplauti ir tualetuose. Papildomai bus pasirūpinta ir dažnesniu paviršių (turėklų, rankenų, kitų paviršių) valymu.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, koronavirusas gali būti perduodamas nuo žmogaus žmogui. Virusas plinta per orą, žmonėms čiaudint, kosint ar iškvepiant. Nors žmonės dažniausiai būna užkrečiami, kai pasireiškia simptomai, įtariama, kad kai kurie žmonės gali perduoti virusą dar iki simptomų atsiradimo.

Todėl vykstant į rungtynes yra prašoma įvertinti galimus simptomus, pvz.: karščiavimą, kosulį, dusulį ir kitus kvėpavimo sutrikimus, raumenų skausmus ar jaučiamą nuovargį. Pasireiškus šiems simptomams siūloma apriboti bendravimą su aplinkiniais ir kreiptis bendruoju pagalbos telefonu 112.









Krepsiniozinios.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: