R. Kurtinaitis: „Šis mačas yra beveik finalo svarbos“



Pirmadienio vakarą Maskvos srities „Chimki“ Kauno „Žalgirio“ arenoje surengė treniruotę prieš antradienį laukiančias itin svarbias Eurolygos rungtynes.

„Chimki“ komandos treneris Rimas Kurtinaitis džiaugėsi esama klubo situacija.

„Geras momentas tas, kad jau kuris laikas turime beveik visus žaidėjus, nes vienu metu iš 8-ių legionierių traumuoti buvo penki. Buvo labai sunku. Dabar neturime Sergejaus Monios ir vieno geriausių mūsų kovotojų dėl kamuolių Jeremy Evanso, bet šiuo metu esame praktiškai pilnos sudėties ir tai pasimatė rezultatuose. Žaidimas ženkliai pagerėjo, bet tai nereiškia, jog taip bus visada.

Mes daug žinome apie „Žalgirį“, kuris namie žaidžia su dviguba energija, be to, gerai rungtyniauja ir išvykose. Šis mačas yra beveik finalo svarbos, kovojame dėl vietos aštuntuke, pergalės atveju, tiek viena, tiek kita komanda turės gerus šansus“, - teigė R. Kurtinaitis.



Jis pripažino, kad seka situaciją Eurolygos turnyrinėje lentelėje.

„Visada sekame, žinome, kas su kuo žaidžia, kokios svarbos rungtynės mūsų laukia. Galbūt žaidėjams ne visada pasakome, kad jų neapkrauti, bet daugiau mažiau žinome situaciją. Mes su treneriais viską esame apsiskaičiavę, čia yra ne naujiena“, - pasakojo R. Kurtinaitis.

„Chimki“ šią savaitę turės viena laisva diena daugiau.

„Lemia labai daug. Reikalinga energija ir jeigu neturi laiko išsimiegoti ar pailsėti, tuomet ir strategijos nėra tokios svarbios. Jeigu tai būtų šešios ar septynios dienos, tuomet tai nebūtų taip svarbu, bet dabar tai yra arba diena, arba dvi, tad džiaugiuosi, kad turėsime papildomą laisvą dieną“, - kalbėjo treneris.

R. Kurtinaitis tikisi, kad artimiausiu metu į rikiuotę grįš Timofėjus Mozgovas.

„Reikalai gerėja, bet ne tiek geri, kad galėtų žaisti. Nežinau, kiek dar reikės laiko reabilitacijai – savaitės ar dviejų. Progresas yra didelis ir Mozgovas būtų labai geras pagalbininkas. Dabar jis treniruojasi su antra komanda, žaidžia ir krepšinį. Tikimės, jog gal po dviejų ar trijų savaičių jį pamatysime“, - teigė R. Kurtinaitis.









Krepsiniozinios.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: