Rusijos spauda nusilenkė „Žalgirio“ fanams: „Neįtikėtinoje atmosferoje „Žalgiriui“ pavyko viskas“



Dvigubą Rusijos komandų išbandymą šią savaitę Eurolygoje Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pradėjo antradienio vakarą „Žalgirio“ arenoje 96:85 (29:15, 21:19, 14:24, 32:27) svarbioje kovoje parklupdę Maskvos srities „Chimki“ ekipą.

Rusijos spaudos šis pralaimėjimas visiškai nenustebino, nes lietuviai pastaruoju metu demonstruoja gerą krepšinį, o kur dar pilnos arenos palaikymas.

„Pralaimėtos taškų lenktynes Kaune. Atkrintamųjų lenktynės vis labiau aštrėja.

„Chimki“ užpraėjusią savaitę laimėjo išvykos rungtynėse, kai nugalėjo Milano komandą, tačiau prieš rungtynes su dabartinės formos „Žalgiriu“ negalima buvo tikėtis tokių paprastų rungtynių, kaip Italijoje.



Apskritai „Chimki“ pranoksta „Žalgirį“ talentu, bet varžovai įsibėgėję ir žaidžia namie. Gindamiesi „Chimki“ nebuvo pakankamai susikaupę, o pabudo per vėlai. Susitikimą netgi stebėjo Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda. O juk anksčiau išvykos į Kauną Maskvos srities komandai nebuvo problema – per paskutinius 4 metus laimėtos visos trejos rungtynės“, – informuoja championat.com.

„R. Kurtinaičio vaikinams nepavyko susitvarkyti su triukšminga ir sausakimša „Žalgirio“ arena Kaune. Nuo pat pirmų minučių arenoje tvyrojo puiki atmosfera, kurioje  „Chimki“ skendo. Artūro Milaknio, Edgaro Ulanovo ir kitų taiklūs metimai suteikė puikų startą. O kur dar Zach'as Lyday'us, kuris kiek netikėtai mačą pradėjo ant suolo. „Žalgiris" sėkmingai dvigubino gynybą ir prieš Aleksejų Švedą, kas nusisekė, nes „Chimki“ iki antrojo kėlinio vidurio buvo pelnę vos 19 taškų“, – rašė „Sports“.

„Neįtikėtinoje atmosferoje „Žalgiriui“ pavyko viskas. Trečiojo kėlinio pastangos ir „Chimki“ pretenzijos atkurti intrigą rungtynėse, atrodo, suerzino „Žalgirį“. Šeimininkai įjungė aukštesnę pavarą, pataiko 14-ą tritaškį šiame mače, o po to Edgaras Ulanovas nuo titaškio linijos įsiveržia į baudos aikštelę, krauna iš viršaus ir suduoda lemtingą smūgį „Chimki““, – rašo sovsport.ru.






Krepsiniozinios.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: