CSKA vadovas - apie rublio nusilpimą ir koronavirusą

Eurolygos čempiono Maskvos CSKA klubo prezidentas Andrejus Vatutinas papasakojo apie finansinius nuostolius, kuriuo turės komanda dėl rublio kurso kritimo bei koronaviruso.



"Visi klubai dabar negauna pajamų dalies, nes niekas neparduoda bilietų, televizijos transliacijų teisių. Mes minimaliai parduodame suvenyrinę produkciją. Šiai dienai mūsų išlaidos - darbuotojų atlyginimai, - pasakoja A.Vatutinas. - Dabar visi Eurolygos klubai nemoka algų savo krepšininkams ir treneriams, kadangi jau kelias savaites vyksta derybos tarp turnyro vadovybės ir žaidėjų profsąjungos, stengiamasi rasti bendrą sprendimą. Visi suvokia, kad tikėtis šimtaprocentinių išmokų neįmanoma. Kol nebus pasiektas konsensusas, nebus ir išmokų.

Situacija kaip filme su Jeanu-Claude'u Van Damme'u "Dvigubas smūgis". Tikiuosi sulaukti tų laikų, kai mūsų rublis pakils, tačiau šiuo klausimu esu pesimistas. Taip, mes sudarome sutartis doleriais arba eurais, o mokame rubliais, todėl išlaidos atlyginimams padidės 20-25 proc.

Sunkiau bus įveikti pandemijos pasekmes. Pandemija įvarė ekonomiką į aklavietę - niekas neveikia. Ir kada tai pradės veikti, nuspėti neįmanoma. Nežinomybė - pats nemaloniausias dalykas šioje istorijoje. O mūsų sirgaliai, be to, kad sėdi namie, potencialiai praranda darbą bei pajamas. Tai reiškia, kad žmonės kitą kartą nesugebės įsigyti bilietų į rungtynes.


Kol kas nėra "alkanųjų maištų". Manau, kad svarbu, jog 11 Eurolygos klubų palaiko sprendimą nemokėti algų be konsoliduoto susitarimo. Manau, toks susitarimas bus pasiektas maždaug dviejų savaičių bėgyje, ir krepšininkai gaus algas. Žaidėjų nuostoliai kas mėnesį negali būti mažesni 20 proc., bet negali viršyti 35-40 proc.

Kompanija "Nornikel" be klubo rėmimo yra ir jo savininkė. Ir visais kriziniais atvejais rasdavome su jais bendrą kalbą. Kas liečia kitus rėmėjus, manau, visi šio sezono susitarimai bus įvykdyti. Kas liečia kitą sezoną, prognozuoti sunku.

Turime ilgametį ir sėkmingą bendradarbiavimą su "Aeroflot". Visi suprantate, su kokiais sunkumais susidūrė ši kompanija, žinoma, noriu likti nusiteikęs dėl tolimesnio bendradarbiavimo su jais. Tačiau esu realistas ir suprantu, kad jiems tai padaryti bus nelengva.

Šį sezoną mes ištempsime, pinigų užteks. Manau, kad klubo nuostoliai šį sezoną sieks apie 450 mln. rublių (apie 6 mln. eurų), o kas bus kitame, nuspėti beveik neįmanoma."





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: