„Žalgirio“ gerbėjai gali lengviau atsikvėpti: Eurolygos atkrintamosios įvyks tik sužaidus likusias rungtynes

 Euroleague.net nuotr.

Eurolygos atkrintamosios varžybos bus surengtos tik sužaidus likusias reguliariojo sezono rungtynes.



"Hipotetiškai "Finalo aštuoneto" turnyras gali įvykti tik po reguliariojo čempionato pabaigos, - skelbiama Eurolygos pranešime. - Tai reiškia, kad pirmine mūsų užduotimi lieka reguliariojo sezono užbaigimas."

Tai palankus sprendimas Kauno "Žalgiriui", nes anksčiau buvo svarstoma rengti "Finalo aštuoneto" turnyrą pagal situaciją iki varžybų sustabdymo dėl koronaviruso pandemijos.

Tokiu atveju Lietuvos čempionai su 12 pergalių ir 16 pralaimėjimų liktų devintoje vietoje, ir sezonas jiems būtų baigtas.


Žalgiriečiams reguliariajame sezone dar liko sužaisti išvykose su Barselonos "Barcelona", Valensijos "Valencia Basket" ir Tel Avivo "Maccabi" bei namie su Stambulo "Fenerbahče", Maskvos CSKA ir Miuncheno "Bayern".

Tiesa, namų aikštėje žalgiriečiai žaistų tik tuo atveju, jei būtų nuspręsta likusias varžybas rengti Lietuvoje.

Priminsime, kad anksčiau buvo skelbiama, jog šiuo metu į tai realiausiai pretenduoja "Žalgirio" ir "Siemens" arenos bei Maskva ir Atėnai.

"Kas liečia varžybų surengimo vietą, nagrinėjame ilgą miestų sąrašą pagal anksčiau prezidento Jordi Bertomeu įvardintus kriterijus bei atsižvelgdami į komandų saugumo garantavimą. Kadangi kol kas tik vertiname mūsų galimybes, šiuo metu įvardinti konkrečių miestų negalime.

Vardinio kvietimo paskelbimas taip pat gali būti vėliau nei pernai, anksčiau pranešdavome birželio pabaigoje. Šis procesas gali užtrukti dėl vėlyvo sezono užbaigimo. "Wild Card" gavėjas nebus skelbiamas iki sezono pabaigos", - pranešė Eurolygos spaudos tarnyba.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: