„Chimki“ vadovas: A. Švedas paliks komandą, tik jei gaus labai rimtą pasiūlymą iš NBA

Euroleague.net nuotr.

Rimo Kurtinaičio treniruojamo Maskvos srities "Chimki" klubo generalinis direktorius Pavelas Astachovas pareiškė, kad komandos lyderis ir vienas brangiausių Europos krepšininkų Aleksejus Švedas pasiliks Rusijos ekipoje, jei tik negaus labai rimto pasiūlymo iš NBA.



"Manau, kad per tą laiką, kurį jis atstovauja "Chimki", Aleksejus suprato, kad tai jo klubas. Čia jam turėtų būti komfortiška kaip žaidybine, taip ir žmogiškąja prasme, - dienraščiui "Rossijskaja gazeta" papasakojo P.Astachovas. - Jis mūsų lyderis: net kai įsigyjame naujų žaidėjų, kartais tariamės su Alesejumi. Tai reiškia, kad jis yra ne tik brangiai apmokamas žaidėjas, bet ir komandos dalis, be to, labai svarbi.

Šiuo metu jau įvyko išankstinis pokalbis su jo atstovais. Dėl situacijos Eurolygoje pas mus visur yra pauzė. Jei baigiame sezoną - tai kita istorija, jei ne - iškart pereiname prie oficialių derybų.

Manau, kad jei jis gaus labai rimtą pasiūlymą iš NBA, be to ne tik finansine prasme, o ir dėl vaidmens komandoje, išlaikyti jį bus sunku. Greičiausiai, nežiūrint į tai, kad Švedas jau buvo ten, jis vis tiek priimtų šį iššūkį, tačiau prie tam tikrų klubo ir trenerio garantijų.


O jei tokio pasiūlymo nebus, nematau prasmės keisti klubo, kuriame jis yra absoliutus lyderis, į kažkurį kitą iš Europos. Bet kokiu atveju, tai bus jo sprendimas."

Šiame Eurolygos sezone 31 metų 198 cm ūgio gynėjas vidutiniškai per 31 minutę pelnė 21,4 taško (47,3 proc. dvit., 32,9 proc. trit., 89,2 proc. baudų), atkovojo 2,7 kamuolio, atliko 6,2 rezultatyvaus perdavimo, išprovokavo 5,2 pražangos ir rinko 19,4 naudingumo balo.






Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: