J. Bertomeu įgėlė „Rytui“: anksčiau tai buvo solidus klubas, o vaikščioti pirmyn atgal nebus galima

Pirmadienį Eurolyga pranešė, kad priėmė sprendimą nutraukti sezoną, o lygos vadovas Jordi Bertomeu vakare surengė virtualią spaudos konferenciją, kurioje atsakinėjo į žurnalistų klausimus.



J. Bertomeu pakomentavo Vilniaus „Ryto“ ir kitų komandų sprendimą dalyvavimą Europos taurėje iškeisti į FIBA čempionų lygos varžybas.

Pasak jo, tokioms komandoms sugrįžti į Eurolygos šeimą bus labai sunku.

„Priimsime atgal tik tuo tada, kai jie turės ambiciją būti elite. Žinoma, gerbiame jų sprendimą, bet komandos negali vaikščioti pirmyn atgal iš vienos lygos į kitą. Mes nesiūlome ilgalaikių kontraktų už pinigus, ką daro FIBA.


Kurie turi ambicijų žaisti Eurolygoje, žino, kad kelias veda pro Europos taurės turnyrą. Jeigu kas nors tų amicijų atsisako, turime gerbti ir tai. Tikiuosi, vieną dieną „Rytas“ grįš būtent su tokiu projektu, nes tai buvo labai solidus klubas ir vėl toks turėtų būti“, - teigė Eurolygos bosas.

Jis taip pat atskleidė, kad ir kitą sezoną Lietuva turės vieną komandą, kuri žais Europos taurėje.

„Lietuva yra ypatingai svarbi Europos krepšiniui ir mūsų tikslas yra išlaikyti komandą iš Lietuvos, jeigu ji išpildys visus keliamus reikalavimus. Esu tikras, kad yra komandų, kurios nori žaisti Europos taurėje“, – pasakojo J. Bertomeu.

J.Bertomeu taip pat padėkojo klubams ir valstybėms, kurie stengėsi prisidėti prie to, kad sezonas būtų pratęstas.


„Be jokios abejonės, tai yra pats sunkiausias sprendimas, kurį teko priimti per pastaruosius 20 metų. Dėl nuo mūsų nepriklausančių aplinkybių turime nutraukti patį sėkmingiausią ir įdomiausią sezoną Europos krepšinio istorijoje. Toks sprendimas priimtas po pustrečio mėnesio pastangų, kurias demonstravo lyga ir jos klubai, bandydami rasti visus būdus pratęsti sezoną“, – sakė Eurolygos prezidentas J.Bertomeu.






Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: