J. Bertomeu apie kitą sezoną: „Kai kuriose šalyse tų sirgalių bus, o kažkur sirgaliai bus visai neleidžiami į areną“

Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu atskleidė, kad kitą sezoną kai kurios komandos bus priverstos startuoti be žiūrovų.



Jis taip pat teigė, jog sezono pradžioje gali daugiau rungtynių žaisti išvykose arba namuose.

„Reikia suprasti, kad kiekviena šalis turės savo sveikatos apsaugos protokolą. Mes turime stebėti pandemijos evoliuciją mūsų komandų teritorijose. Dabar negaliu pasakyti, kad žiūrovų nebus. Ko gero, kai kuriose šalyse tų sirgalių bus jau nuo sezono pradžios, kitose šalyse bus apribojimų, o kažkur sirgaliai bus visai neleidžiami į sporto renginius. Tikiu, kad per kelis kito sezono mėnesius grįšime į normalų gyvenimą.

Jeigu kažkas nutiks, turėsime laiko pakeisti kalendorių, nes tam bus visas sezonas. Tai nebus lengva, bet jeigu reikės, bandysime nukelti rungtynes arba keisti laikus, kad vyktų normalus varžybų ritmas“, - kalbėjo Eurolygos vadovas.


Paklaustas apie tai, ar žaidėjų apsisprendimui netęsti sezono įtakos turėjo tai, kad tokiu atveju jie būtų uždirbę tik 5 proc. daugiau, nei nežaisdami, J. Bertomeu su tuo kategoriškai nesutiko.

„Šeštadienį turėjome gerą pokalbį su žaidėjais. To susirinkimo metu mūsų vizija buvo panaši. O susirinkimo tikslas buvo išgirsti krepšininkus.

Susitikime net nekalbėjome apie finansus, manau, kad esminis dalykas buvo pasiruošimo trukmė, galimybės treniruotis, o kai kurie atvirai sakė, kad nebus pajėgūs žaisti taip, kaip ši lyga verta“, – kalbėjo J. Bertomeu.

J. Bertomeu taip pat pripažino, kad kol kas anksti skelbti finansinius nuostolius, kurie susidarys dėl koronaviruso.

„Nei viena komanda nesiruošia palikti lygos, tikimės, kad visi klubai bus pajėgūs atsitiesti finansiškai“, – pasakojo Eurolygos bosas.






Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: