Šaras vėl domina NBA komandas: vasarą turėtų sulaukti bent dviejų klubų pasiūlymų

Krepšininkai ir treneriai iš Europos vis labiau užsitarnauja vis didesnę pagarbą stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje, o tarp trenerių, kurie ypač domina NBA klubus, vis garsiau skamba Šarūno Jasikevičiaus pavardė.



2018 metais Šaras ypač domino Toronto „Raptors“, o praėjusiais metais - Memfio  „Grizzlies“ ekipą, kurioje rungtyniauja Jonas Valančiūnas.

15min.lt praneša, kad Šaro pavardė artėjančiais mėnesiais trečius metus iš eilės turėtų patekti į lenktynes dėl kurios nors NBA komandos trenerio posto.

Krepsiniozinios.lt šaltiniais, bent dviejų komandų akiratyje šiuo metu yra Š. Jasikevičius, kuris oficialaus pasiūlymo sulauks, kuomet baigsis NBA sezonas, jei jis bus pratęstas.

Tiesa, nėra aišku, ar abu pasiūlymai bus į vyriausiojo trenerio vietą, ar tik į asistento poziciją.



Tuo tapu ispanų portalas thewing.es pateikė penkius trenerius, kurie yra arti NBA klubo vyriausiojo trenerio vaidmens.

Tai - Sergio Scariolo, Ettore Messina, Jordi Fernandezas, Šarūnas Jasikevičius ir Dimitris Itoudis.

Šaro karjera vyriausiojo trenerio poste trunka beveik 4,5 metų, visus juos Š. Jasikevičius leidžia Kauno „Žalgiryje“. Užpernai jis su Kauno klubu pateko į Eurolygos finalo ketvertą bei užėmė trečiąją poziciją, o praėjusiais metais turnyro reguliarųjį sezoną užbaigė įspūdinga šešių pergalių serija ir pasiekė pajėgiausio Europos turnyro atkrintamąsias varžybas.

Šiemet žalgiriečiai iki turnyro sustabdymo buvo iškovojusi 12 pergalių, patyrusi 16 pralaimėjimų bei rikiuojasi 9 vietoje.

Primename, kad Š. Jasikevičius turi dar metus galiojantį kontraktą, o „Žalgiris“ už Šaro pardavimą gautų solidžią išpirką.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: