„Fenerbahče“ paliks amerikietis, serbas ir prancūzas

Euroleague.net nuotr.

Kaip jau rašėme, į finansinę krizę įklimpęs Stambulo "Fenerbahče" klubas gali netekti vietos stipriausiame Senojo žemyno krepšinio turnyre. Eurolyga įpareigojo komandą iki birželio 8 dienos pateikti su žaidėjais suderintą įsiskolinimo išmokėjimo planą. Jei "Fenerbahče" neišmokės krepšininkams visų algų iki rugpjūčio 15 dienos, jie taps laisvaisiais agentais, o komanda praras vietą Eurolygoje.



Kaip praneša Graikijos žiniasklaida, komanda bus priversta išsiskirti su amerikiečiu Derricku Williamsu, serbu Nikola Kaliničiumi ir prancūzu Joffrey Lauvergne.

Visų trijų puolėjų kontraktai baigiasi šią vasarą, o klubas nesugebės jų pratęsti.

Šiame Eurolygos sezone 29 metų 203 cm ūgio D.Williamsas vidutiniškai per 26 minutes pelnydavo 11,3 taško (60,5 proc. dvit., 37,3 proc. trit.), atkovodavo 3,9 bei perimdavo 1,1 kamuolio, atlikdavo 1,1 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 12,5 naudingumo balo.


J.Lauvergne per 14 minučių įmesdavo 6,3 taško (56,3 proc. dvit., 44,1 proc. baudų), sugriebdavo 2,7 atšokusio kamuolio ir fiksuodavo 6,6 efektyvumo balo.

Palyginus su praėjusiu sezonu, suprastėjo 28 metų 202 cm ūgio N.Kaliničiaus rodikliai - 6,6 pelnyto taško, 2,5 atkovoto kamuolio, 1,7 rezultatyvaus perdavimo ir 6,2 naudingumo balo per 23 minutes.

Neabejojama, kad Stambulą paliks ir pagrindinis įžaidėjas Kostas Sloukas. Jau skelbėme, kad graikui trūksta tik parašo ant trejų metų 5,5 mln. eurų vertės kontraktu su Pirėjo "Olympiakos", tiesa, krepšininko agentas šią informaciją paneigė.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: