Eurolyga patvirtino naują COVID-19 tvarką: atidėti rungtynes dėl viruso galima bus tris kartus

VTB nuotr.

Eurolyga oficialiai pranešė apie naują tvarką, kuri bus taikoma Eurolygos ir Europos taurės turnyre susiklosčius sunkiai situacijai dėl koronaviruso atvejų komandose.



Pagal rugsėjį priimtą COVID-19 reglamentą, rungtyniauti negalinčios komandos turėjo būti baudžiamos techniniais pralaimėjimais 0:20, tačiau dabar tokia sankcija bus taikoma kitomis sąlygomis.

Visgi situacija buvo pakeista – patvirtinta, kad rungtynės gali būti nukeltos daugiausiai tris sykius, tačiau, jei nebus rasta tinkama data sužaisti akistatai net ir per tris kartus, komanda, kurios iniciatyva mačą reiktų nukelti, būtų baudžiama techniniu pralaimėjimu 0:20.

Eurolyga pabrėžė, jog perkėlimai turėtų būti įvykdyti iki sudėliotų rungtynių kalendoriaus terminų: reguliarusis sezonas privalo baigtis iki balandžio 13 d., o atkrintamosios – iki gegužės 5 d.


Vis tik nesikeičia tai, kad jei 8 žaidėjai galės rungtyniauti, jie privalės tą daryti.

Šiuo metu Eurolygoje nėra įvykusios ketverios rungtynės, o Europos taurėje – trejos. Tai du Vilerbano ASVEL mačai (su Atėnų Panathinaikos“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“) ir du Sankt Peterburgo „Zenit“ susitikimai (su Vitorijos „Baskonia“ ir „Valencia Basket“).





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: