Eurolygoje gali būti sužaistas tik vienas ratas (Galvoja ir apie „burbulo“ scenarijų)

Koronavirusas ir toliau plinta Eurolygos komandose ir jaukia sezono planus. Šią savaitė atidėtos net trejos rungtynės.



Sankt Peterburgo „Zenit“ komanda nesusitiks su Milano „AX Armani“, nes klubas vis dar neturi aštuonių žaisti galinčių krepšininkų.

Taip pat neįvyks Berlyno ALBA ir Vitorijos „Baskonia“ dvikova, nes Vokietijos komandoje jau yra net šeši koronaviruso atvejai, o likusieji krepšininkai yra priversti karantinuotis.

Tuo tarpu Vilerbano ASVEL ekipa taip pat vis dar neturi aštuonių žaisti galinčių žaidėjų ir neįvyks mačas su Stambulo „Anadolu Efes“.


Primename, kad nuspręsta, jog nukeliamus mačus komandos privalės sužaisti vėliau ir spėti tai padaryti iki reguliaraus sezono pabaigos. Tiesa, ateityje nukeliamų rungtynių gali tik daugėti, o laisvų dienų, per kurias būtų sužaistos rungtynės - gali neatsirasti.

„El Espanol“ praneša, tarp Eurolygos klubų vadovų stiprėja nuomonė, jog antrasis reguliaraus sezono ratas gali būti nesužaistas, o laisvas datas išnaudojant nukeltoms dvikovoms. Toks sprendimas, pasak „El Espanol“, būtų teisingiausias visų komandų atžvilgiu.

Tuo tarpu italų spaudoje pasirodė pranešimų, kad Eurolygos vadovai pradėjo rimtai svarstyti ir apie „burbulo“ scenarijų. Tiesa, kad tai įvyktų, reikėtų, jog COVID-19 būtų nustatytas beveik pusėje Eurolygos komandų.

Skelbiama, jog Eurolyga svarsto tik apie mažus „burbulus“, kuomet po keturias komandos susirinktų į vieną miestą ir tarpusavyje sužaistų rungtynes.

Kad toks variantas įmanomas, DELFI.lt portalui patvirtino ir „Žalgirio“ ekipos direktorius Paulius Motiejūnas, kuris atskleidė, jog paaštrėjus dar labiau situacijai dėl koronaviruso, Eurolyga gali griebtis ir atsarginio plano, kuomet turnyro kovos būtų vykdomos burbulo formate.

Pasak P. Motiejūno, jei toks formatas įvyktų, vienas realiausių pretendentų, kur galėtų vykti tas burbulas, būtų Kaunas ir Vilnius.

Tai patvirtino ir Krepsiniozinios.lt šaltiniai.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: