Bręsta rimtos permainos: Eurolyga gali sustoti keliems mėnesiams

Europoje koronaviruso atvejų skaičiui fiksuojant vis prastesnius duomenis, Eurolygos vadovybė rimtai pradėjo galvoti apie šio sezono likimą.



Graikijos žiniasklaida praneša, kad Eurolyga ketvirtadienį surengs vaizdo konferenciją su Europos šalių lygų atstovais ir siūlys savo sezono formato idėją.

Minėto šaltinio teigimu, konferencijos metu turėtų pasigirsti įvairių pasiūlymų, vienas tokių – sezono suskirstymas į dvi dalis. 3-4 mėnesiai būti skiriami tik nacionalinių pirmenybių užbaigimui, dar kiti 3-4 mėnesiai – tarptautinių turnyrų finišui.

Jeigu toks scenarijus tenkintų konferencijos dalyvius, tuomet reikėtų gauti sutikimą ir iš FIBA, kuri organizuoja Čempionų lygą.


Atviru laišku būtent tokį modelį pasiūlė ir Milano „AX Armani“ treneris Ettore Messina, kreipęsis į Eurolygos ir FIBA vadovus.

„Vienintelis logiškas sprendimas – stabdyti Europos krepšinio turnyrus ir leisti sklandžiai tęsti nacionalines pirmenybes, kurios galėtų baigtis per artimiausius keturis mėnesius, mat šalies viduje keliauti yra žymiai patogiau ir lengviau. Balandį sugrąžintume tarptautinius turnyrus ir užbaigtume juos iki olimpiados, gal tada COVID-19 bus suvaldytas“, – svarstė strategas.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: