Prancūzijos spaudos prognozė: „Žalgirio“ fenomenas baigsis antrajame Eurolygos rate

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo penktą pergalę šio sezono Eurolygoje. Ketvirtadienį Martino Schillerio auklėtiniai išvykoje rezultatu 83:74 (13:23; 28:27; 16:10, 26:14) įveikė Vilerbano ASVEL komandą.



Po šio mačo Prancūzijos spauda gyrė Lietuvos čempionus ir pateikė savo prognozę, kas žalgiriečių laukia antrajame rate.

„Tūkstančio žiūrovų akivaizdoje ASVEL pradėjo sėkmingai, bet galiausiai krito. Nuo pat mačo pradžios Moustapha Fallas norėjo įrodyti, kad gali kovoti su Joffrey Lauvergne ir yra neprastesnis žaidėjas. Pralaimėjimas nėra malonus, bet dėsningas“, - konstatavo „L'equipe“.

„ASVEL pradėjo mačą puikiai ir dominavo prieš Eurolygos lyderius. Tiesa, reikia priminti, kad klubas yra išretintas dėl COVID-19 viruso ir žaidė be šešių krepšininkų. Reikia pagirti varžovus ir jų lyderį Marių Grigonį, kuris pelnė 25 taškus“, – rašė eurosport.fr.


„Be šešių žaidėjų ir išmuštas iš ritmo per ilgą priverstinę pertrauką ASVEL per rungtynes su „Žalgiriu“ nebuvo favoritas. Vyrai kovojo, o mačo gale apleido jėgos ir kūrybingumas, o pavargusios kojos neleido vėl pakreipti mačo eigos savo naudai“, – teigė „Basketactu“.

„ASVEL tik pačioje mačo pabaigoje pralaimėjo „Žalgiriui“. Kas būtų, jei galėtų žaisti visi žaidėjai? Tai būtų pergalė! Būtų buvę įdomu pamatyti, kaip šių komandų rungtynės būtų susiklosčiusios kitą dieną, kuomet visi žaidėjai būtų sveiki.

Kauno komandoje pagyrymų labiausiai buvo verti du Lietuvos krepšininkai. Tai Marius Grigonis ir Lukas Lekavičius. „Žalgiris“ demonstruoja tai, ko niekas iš jų nesitikėjo, tačiau anksčiau ar vėliau, viskas susidėlios į savo vietas, o žalgiriečiai turės užleisti pirmąją vietą kitoms komandoms“, – pranešė „L‘Alsace“.

„Lietuvos čempionų sezono startas yra tikras fenomenas, kuris antrajame Eurolygos rate baigsis“, - prognozavo „L'Express“.

Tuo tarpu ASVEL prezidentas Tony Parkeris išskyrė svarbiausius rungtynių „Žalgiriu“ aspektus.

„Labai sunku pajusti ritmą žaidžiant prieš oponentą, kuris šiame sezone rungtyniauja visą laiką, be jokių stabdymų.

Fiziškai atrodėme tikrai neblogai. Mūsų komanda tikrai jautė viruso pasekmes ir antroje mačo dalyje tiesiog pritrūko jėgų. Buvo sunku prilygti nesustabdomam varžovui.


Kalbant apie sirgalius. Mes esame pasiruošę žaisti už uždarų durų mėnesį – tiek Eurolygoje, tiek Prancūzijos čempionate. Bet tik vieną mėnesį, per karantiną. O jeigu jis užsitęstų, situacija taptų sudėtinga“, - teigė T. Parkeris.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: