„Rytą“ palikusio D. Jacksono „šeimyninėmis aplinkybėmis“ veikiausiai taps „Panathinaikos“

Roko Lukoševičiaus nuotr.

Kaip jau rašėme, Vilniaus "Rytą" netikėtai palikęs naudingiausias komandos žaidėjas Demetriusas Jacksonas savo sprendimą motyvavo šeimyninėmis aplinkybėmis.



Jau tuomet amerikiečio paaiškinimas kėlė abejonių, o antradienį ispanų žurnalistas Gerardas Sole paskelbė, kad krepšininkas renkasi tarp Roko Giedraičio ir Tado sedekerskio atstovaujamos "Baskonia" ekipos ir Atėnų "Panathinaikos" bei yra linkęs pasirinkti graikų klubą.

"Rytas" su "Panathinaikos" buvo susitikęs Vilniuje priešsezoniniame mače. Vilniečiai tuomet panaikino didžiulį skirtumą, bet pralaimėjo rezultatu 67:75, o D.Jacksonas buvo ryškiausias dvikovos žaidėjas - įmetė 24 taškus (7/10 dvit., 3/6 trit., 1/3 baudų), atkovojo 7 bei perėmė 2 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus, privertė varžovus 7 kartus pažeisti taisykles ir užfiksavo 30 efektyvumo balų.

Kaip jau skelbėme, Graikijos klubas neseniai nesutarė dėl trumpalaikio kontrakto pratęsimo su atakų organizatoriumi Keiferiu Sykesu, o ši naujiena pasirodė tuo pačiu metu, kaip ir žinia apie D.Jacksono išvykimą.


LKL čempionate 26 metų 186 cm ūgio įžaidėjas vidutiniškai per 23 minutes pelnė 13,5 taško (59 proc. dvit., 47,1 proc. trit.), atkovojo 3,3 bei perėmė 2,3 kamuolio, išprovokavo 3,5 pražangos ir rinko 18,8 naudingumo balo.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: