Eurolyga paneigė kalbas apie galimą turnyro stabdymą

Lapkričio 5 dieną Eurolyga organizuoja nuotolinę konferenciją su nacionalinių čempionatų vadovais, tačiau pagrindine tema nebus galimi turnyrų formatų pokyčiai.



Primename, kad pirmadienį Graikijos portalo SDNA žurnalistas Sotiris Vetakis paskelbė, kad Eurolyga, sušaukusi į posėdį šalių čempionatų vadovus, siūlys išeitį iš koronaviruso krizės.

Minėto šaltinio teigimu, konferencijos metu turėjo pasigirsti įvairių pasiūlymų, vienas tokių – sezono suskirstymas į dvi dalis. 3-4 mėnesiai būti skiriami tik nacionalinių pirmenybių užbaigimui, dar kiti 3-4 mėnesiai – tarptautinių turnyrų finišui.

Vis dėl to Eurolyga išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad tokio scenarijaus artimiausiuose planuose nėra.


„Normali praktika, kad Eurolyga dažnai kalbasi su daugeliu šalių. Kad išvengtume nereikalingų spekuliacijų, patvirtiname, jog ketvirtadienį, per pokalbį su nacionalinių čempionatų atstovais, spręsime, kaip elgtis artimiausiomis savaitėmis ir mėnesiais. Šios konferencijos metu nebus siūlomi jokie alternatyvūs čempionatų vykdymo formatai“, – teigė lygos operacijų vadovas Eduardas Scottas.

Pirmadienį taip pat į Eurolygos vadovus kreipėsi Milano „AX Armani Exchange“ strategas Ettore Messina. Italas pasiūlė sustabdyti Eurolygą bent keliems mėnesiams.

„Vienintelis logiškas sprendimas – stabdyti Europos krepšinio turnyrus ir leisti sklandžiai tęsti nacionalines pirmenybes, kurios galėtų baigtis per artimiausius keturis mėnesius, mat šalies viduje keliauti yra žymiai patogiau ir lengviau. Balandį sugrąžintume tarptautinius turnyrus ir užbaigtume juos iki olimpiados, gal tada COVID-19 bus suvaldytas“, – svarstė strategas.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: