Š. Jasikevičius: „Reikia pripažinti, kad „Žalgiris“ žaidžia labai gražiai“

Barcelona nuotr.

Ketvirtadienį Šarūnas Jasikevičius kartu su „Barcelona“ klubu nusileido Karmėlavos oro uoste. Penktadienį trenerio laukia sentimentų kupinas Eurolygos mačas prieš Kauno „Žalgirį“.



Prieš šias rungtynes Šaras pagyrė savo buvusios komandos žaidimą.

„Reikia pripažinti, kad „Žalgiris“ žaidžia labai gražiai. Man tikrai malonu žiūrėti“, – apie buvusius auklėtinius atsiliepė Š. Jasikevičius.

Kaip vertinate „Žalgirio“ žaidimą?


– „Žalgirio“ žaidimą vertinu labai gerai. Sezono pradžioje jų situaciją lentelėje yra labai gera. Aišku, dabar yra pralaimėjimų, bet reikia žiūrėti, su kuo jie žaidė. Tai komandos, kurios dabar yra aštuonetuke, yra puikiai treniruojamos ir rodo puikų žaidimą. Tie pralaimėjimai nenustebino nieko.

Su kokiomis nuotaikomis atvyko „Barcelona“?

– Mes atvažiavome nelabai geromis nuotaikomis, kadangi pralaimėjome dvejas rungtynes iš eilės, kažkiek atsipalaidavome po labai gero mėnesio. Pasijutom geri, o tada būni greitai nuleistas ant žemės.

Ar ėmėtės kažkokių priemonių po tų dviejų pralaimėjimų?

– Peržiūrėjome vaizdo medžiagą, buvo pokalbių. Žaidėjai viską supranta. Jie privalo suprasti, kad prieš kiekvienas rungtynes reikia užsikurti iš naujo, kad kiekvienas varžovas pridaro skirtingų problemų. Ta reakcija rungtynėse su „Valencia“ nebuvo tokia, kokios mes tikėjomės ir už tai sumokėjome kainą.

Kaip greitai „Barcelona“ žaidėjai perpranta jūsų sistemą?

– Viskas vyksta tikrai normaliai ir einame į priekį. Paskutinė savaitė tik verčia susimąstyti.


Kokia jūsų asmeninė nuotaika?

– Asmeniškai nuotaika būtų superinė, jeigu ne tie du pralaimėjimai. Vis tiek visą tą situaciją atsiveži iš darbo į namus. Nuotaikos po dviejų pralaimėjimų nėra pačios geriausios, net nebuvo laiko pagalvoti apie kelionę į Kauną. Aišku, sugrįžus labai malonu, bet vėlgi, žinote, kad mes gyvename krepšiniu ir dabar krepšinio situacija yra tokia, kokia yra.

Kiek gaila, kad arenoje rytoj nebus sirgalių?


- Mums nuo to tik geriau, kadangi norime pasiekti pergalę.

Kiek „Žalgirio“ žaidimo braižas išlikęs iš praėjusio sezono?

– Situacijos išliko tokios pačios. Jie turi keturis puikius kūrėjus, kas yra svarbiausia, žaidimas labai gražus, daug judesio. Tiek daug kūrėjų man kelia susirūpinimą. Jie išsprendžia daug dalykų, o kiti žaidėjai puikiai viską supranta ir tiesiog atlieka savo vaidmenis. Didžiausia susirūpinimą kelia didelis kūrėjų skaičius.


Rungtynės tarp „Barcelona“ – „Žalgiris“ vyks penktadienį, 20 val.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: