Naujoko atvykimą ir T. Dimšos sugrįžimą atmetęs M. Schilleris: „Kiti žaidėjai žais daugiau minučių“ (VIDEO)

Kauno „Žalgiris“ penktadienio vakarą Atėnuose sieks nutraukti užsitęsusią pralaimėjimų seriją, kuomet susigrums su vietos „Panathinaikos“.



Vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris prieš artėjantį mačą išskyrė varžovų fiziškumą.

„Varžovai yra fiziškai stipri komanda, kuri Eurolygoje pirmauja kovoje dėl atšokusių kamuolių puolime. Svarbiausia bus atsakyti į fiziškumą ir kovoti dėl atšokusių kamuolių. Jiems be galo svarbus yra Nemanja Nedovičius, perimetre svarbus Papapetrou. Tai bus fizine jėga paremtos rungtynės ir mes turėsime žaisti fiziškai, jei norime gerų rungtynių“, – kalbėjo M. Schilleris.

- Su šia komanda žaidėte ir pasirengimo cikle. Kokius matote pokyčius?

- Praėjo nemažai laiko, todėl abi ekipos yra patobulėjusios. Vis tik, abi ekipos yra gana panašios. Jie turėjo pasikeitimų gynėjų grandyje, o mes praradome S. Vasturia ir turime su tuo susitaikyti. Vis tik, komandos išliko labai panašios ir tiesiog patobulėjo.



- Ar manote, kad gynėjai turėtų atakuoti G. Papagiannį?

- Matysime ar jie keisis gynyboje, ar ne. Jie gali naudoti kitokią du prieš du gynybą.

- Kaip stabdyti N. Nedovičių?

- Kaip mėgstu sakyti šiose konferencijose - reikia žinoti ką jis daro ir užsiimti geras pozicijas. Tai yra pagrindinis dalykas. Jis yra labai talentingas krepšininkas. Jis sužaidžia geras rungtynes tada, kai gerai jaučiasi po pirmųjų savo epizodų. Mūsų tikslas yra mačo pradžioje neleisti jam rinkti lengvų taškų ir taip numušti jo pasitikėjimą savimi.

- Kokią grėsmę kelia I. Papapetrou, kai iškrito S. Vasturia?

- Tai neturi nieko bendro su Steve'u, nes jis rungtyniauja antroje pozicijoje. Jį dengs tie patys žaidėjai, kurie būtų dengę jį net ir esant Vasturia. Tai nedaro įtakos šioje situacijoje. Papapetrou yra labai fiziškas trečiasis numeris ir mes turime priimti šį iššūkį.

- Kaip planuojate užpildyti S. Vasturios vietą?


- Kai kurie kiti krepšininkai turės žaisti daugiau minučių. Neturime kito varianto, nėra magiško krepšininko, kuris stovi už durų ir gali užimti tą vietą. Naudosime turimus resursus. Jei starto penketo žaidėjas iškrenta iš rikiuotės, automatiškai daugiau minučių teks kitiems krepšininkams.

- Ar klubas ieškos pastiprinimo?

- Kaip jau anksčiau minėjo Paulius Motiejūnas, šiuo metu ne, nes laikai nėra lengvi. Ypač mūsų klubui, nes prarandame daug daugiau pinigų iš bilietų už kitus klubus, nes mūsų arena būna užpildyta. Šiuo metu neturime resursų būti aktyviems žaidėjų rinkoje, todėl versimės su tais resursai, kuriuos turime.


- Ar įmanoma atgal į klubą pasikviesti Tomą Dimšą?

- Kiek žinau - ne.

- Kurį laiką rungtyniavote kas keletą dienų, o dabar turėjote keletą ilgesnių pertraukų. Kaip tokiu metu keičiasi treniruotės?


- Pagrindinis dalykas yra tas, kad galime treniruotis. Kai tvarkaraštis įtemptas, treniruotės yra labiau pamėtymai bei atsigavimas. Dabar treniruojamės, toks ir yra pagrindinis skirtumas.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: