M. Schilleris apie P. Jankūno tritaškį: „Pykstu, jei nemeta būdamas laisvas“ (VIDEO)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 92:73 (25:22, 19:14, 24:11, ) įveikė Vitorijos „Baskonia“ komandą ir Eurolygoje įsirašė antrą pergalę iš eilės.



Po rungtynių „Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris gyrė visus savo auklėtinius.

„Svarbiausia buvo kontroliuoti jų atkovotus kamuolius puolime. Norėjome jiems neduoti daugiau 10. Mums tai buvo labai svarbus skaičius ir mes jį pasiekėme. Puikiai žaidėme po pertraukos, pasirodėme gerai gynyboje ir tai buvo svarbu pasiekiant pergalę“, – kalbėjo M. Schilleris.

Ar Augustine‘as Rubitas dar gali pridėti kažką prie savo žaidimo?


– Taip, nes jis nėra prastas tritaškių metikas. Jis turi puikų metimą iš dvitaškio zonos ir jeigu jis būtų 5 metais jaunesniais, versčiau jį atakuoti iš toli.

Ar nustebino taiklus Pauliaus Jankūno tolimas šūvis?

– Manęs tai visiškai nenustebino, mes nuolat ties tuo dirbame. Atvirkščiai, pykstu, jei nemeta būdamas laisvas. Treniruotėse mes kas trečią dieną dirbame ties jo metimais iš toli. Man visai nenuostabu, kad Paulius šiandien pataikė, mane nustebino faktas, kad prieš tai jis prametė dešimt tritaškių. Todėl, kad treniruotėse labai dažnai matau, kaip jis puikiai pataiko

Artūras Milaknis pataikė 5 tritaškius. Kaip jį skatinote likti savame ritme?

– Gerai išmanote skaičius, aš tiek dėmesio jiems neskiriu. Gal ir geriau, nes tai tik kliudytų psichologiškai. Jis yra geriausių lygos metikų trejete, todėl niekada neabejojome juo. Aš tikrai džiaugiuosi dėl jo tritaškių. Kai Jankūnas po atkovotų kamuolių puolime duoda jam tuos metimus, turbūt visi lietuviai šypsosi, nes visi linki pamatyti tą kamuolį skylėje

Kaip pavyko sutramdyti „Baskonia“ ekipos lėkimą į priekį ir prilygti jiems kovojant dėl kamuolių?

– Svarbiausia buvo susitelkti greitam varžovų puolimui. Gynyba prieš greitą puolimą visada svarbi, bet nebūtinai pati svarbiausia Eurolygoje. Baskai yra viena iš tų komandų, kuri greitai puola. Manau, kad vyrukai puikiai padirbėjo grįždami į gynybą, užsiėmė geras pozicijas kovoje dėl kamuolio.


Ar sutinkate, kad tai buvo geriausios „Žalgirio“ rungtynės šiame sezone?

– Nežinau. Tai būtų nesąžininga kitų rungtynių atžvilgiu. Mačas su „Anadolu Efes“ taip pat buvo puikus abejose aikštės pusėse. Žinoma, tritaškių pataikymas visada džiugina, tačiau man labiausiai patiko metimų kokybė, kamuolių atmetimai prasiveržus buvo puikūs. Pasitempėme gynyboje, o geriausiai atrodėme trečiajame ketvirtyje, kas ir lėmė pergalę.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: