Ar žinojote? „Žalgirio“ ir „Fenerbahče“ rungtynių įdomiausi faktai

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai tęsia dvigubą Eurolygos savaitę. Martino Schillerio auklėtiniai antradienį namuose 92:73 nugalėjo Vitorijos „Baskonia“, o dabar priims Stambulo „Fenerbahce“ klubo iššūkį.



Prieš šias rungtynes „Žalgirio metraštis“ išrinko įdomiausius faktus apie šias rungtynes. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Įdomūs faktai prieš dvikovą su "Fenerbahce".

Abi komandos Eurolygoje yra susitikusios 19 kartų. „Žalgiris“ iš jų laimėjo tik šešis susitikimus, kai 13 kartų stipresnė buvo Turkijos ekipa.


Kai vyr. Kauno ekipos treneriu dirbo Šaras, jis „Fenerbahče“ nusileido net devynis kartus, o laimėjo tik 3.

2018-19 metų sezone, Eurolygos atkrintamosiose varžybose, susitikome su Feneriu ir pralaimėjome seriją Obradovičiaus komandai rezultatu 1-3, vidutiniškai pralaimėdami net 19.6 taško.

2017-18 metų sezone, kai pirmą kartą po 19-os metų patekome į Final 4 etapą, jame kritome taip pat prieš „Fenerbahče“ rezultatu 67-76.

Praėjusiame sezone, kai po truputį prasidėjo Fenerio „pabirtuvės“, o paskutinį sezoną komandai vadovao Željko, įveikėme Turkijos klubą trimis taškais.

Vidutiniškai prieš „Fenerbahče“ (tuos šešis kartus) Eurolygoje laimėdavome tik 2.8 taško skirtumu (didžiausia pergalė – 5 taškai), o pralaimėdavome (tuos 13 kartų) vidutiniškai net 13.7 taško skirtumu (didžiausias pralaimėjimas Feneriui – net 33 taškai 2018-19 metų Eurolygos atkrintamosiose).

Šiuo metu „Fenerbahče“ gretose žaidžia trys buvę žalgiriečiai – Edgaras Ulanovas (4.9 taško), Leo Westerman (4.4 taško) ir Alex Perez (kol kas Eurolygoje dar nežaidė).

Trys pavojingiausi pernykštės komandos žaidėjai – GiGi Datome, Jan Veseley ir Nando De Colo. Iš šios trijulės vienas jau žaidžia Milane, Jan praleis rytojaus rungtynes, o De Colo tik visai neseniai sugrįžo ant parketo.


Iki šio susitikimo Stambulo komanda yra pataikiusi tiek pat tritaškių metimų, kiek ir „Žalgiris“ – 123, tačiau tam pasiekti jiems prireikė 48-iais metimais daugiau.

Pagal tritaškių pataikymą kauniečiai dabar yra pirmoje vietoje visoje Eurolygoje (43.46%), o turkai – devinti (37.16%). Aktyvus Stambulo klubo žaidimas aplink tritaškio liniją gali tapti iššūkiu, jei mūsų gynyba neprisitaikys prie atakų iš toli ir toliau spiesis baudos aikštelėje, nes be Veseley turkų priekinė linija atrodo niekuo neišskirtinė“, - rašo „Žalgirio metraštis“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: