M. Schilleris: „Laukiu, kol arenoje galėsime turėti gerbėjų minią“ (VIDEO)

Martino Schillerio treniruojamas Kauno „Žalgiris“ 16-ojo Eurolygos turo rungtynėse „Žalgirio“ arenoje rezultatu 74:73 (22:16, 18:19, 16:16, 18:22) įveikė Miuncheno „Bayern“  ekipą. Pergalingą metimą beveik su sirena pataikė Marius Grigonis.



Po mačo M. Schilleris atskleidė konkretesnį paskutinės atakos planą ir pasiuntė linkėjimus gerbėjams.

„Pirmiausia, esame labai laimingi dėl pergalės, abi komandos galėjo ją iškovoti ir tai yra žaidimo grožis. Manau, kad abu klubai nusipelnė pergalės

Svarbiausia buvo žaisti labai fiziškai, nes žinojome, kad „Bayern“ ginasi labai fiziškai. Prilygti tam fiziškumui buvo labai svarbu. Mano žaidėjai šioje vietoje atliko puikų darbą. Antroje rungtynių dalyje gerai gynėmės, tačiau turėjome bėdų su atkovotais kamuoliais. Bet esame labai laimingi dėl pergalės ir galiu savo žaidėjams tik palinkėti gerų Kalėdų“, – teigė treneris.


- Ar paskutinė ataka įvyko kaip ir suplanuota?

- Kaip ir sakiau, jog priimant darbą man pasakė, kad paskutinėje atakoje kamuolys visada turi atitekti Mariui Grigoniui, jį ir įvykdėme.

Kiti variantai buvo Milas ir Nigelis. Svarbiausia turėjome rasti laisvą vyruką. Tačiau pirminis planas buvo duoti kamuolį M. Grigoniui ir jis atsidengė.

- Kaip Marius Grigonis augo iki tokio žaidėjo, kuris gali pataikyti tokius metimus paskutinėmis sekundėmis?

- Jis priėmė rolę, kuri buvo jam suteikta ir tai nėra lengva, kuomet turi būti tuo, kuris atlieka sunkius metimus, ant kurio pečių laikosi komanda. Daugelis vyrukų gavę tokią rolę ją priima, bet Marius su ja susitvarko puikiai.

- Ar komanda dabar gaus pertrauką švenčių progą ir kokia būtų jūsų žinutė sirgaliams per šias kitokias šventes?

- Komanda turės dviejų dienų pertrauką, vyrukai tai užsidirbo. Jie atliko nuostabų darbą ir to nusipelnė.


Tuo tarpu kalbant apie fanus. Tai net „Bayern“ atstovai man pasakojo, kad turiu sulaukti čia gerbėjų, nes su jais pergalės daug įspūdingesnės. Sveikinu gerbėjus su Kalėdomis ir dėkoju už paramą, kokia ji tik gali būti. Žinau, kad tai vyksta socialinėje erdvėje. Laukiu, kol arenoje galėsime turėti gerbėjų minią.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: