Eurolyga: „Žalgiris“ – „Chimki“ 39:48 (po II kėl.)

Eurolyga: „Žalgiris“ – „Chimki“ 39:48 (po II kėl.)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienio vakarą Eurolygos rungtynėmis namų arenoje su Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“ ekipa pradės antrojo reguliariojo sezono rato kovas.



Mačo pradžia - 20:00 val.

VAIZDO TRANSLIACIJA ČIA

VAIZDO TRANSLIACIJA ČIA

***

RUNGTYNIŲ EIGA:

Dvikovą dėjimu pradėjo Joffrey Lauverge, o svečių gretose pirmasis pasižymėjo lyderis Aleksejus Švedas pataikydamas iš toli nuo lentos - 2:3. Įspūdingą ataką "žemė - oras" surengė Marius Grigonis ir J.Lauvergne, o tuo pačiu atsakė A.Švedas su Devinu Bookeriu - 8:7. "Žalgirio" prancūzas toliau siautėjo - dar kartą įdėjo į krepšį, įmetė dvitaškį su pražanga bei pataisė Roko Jokubaičio metimą - 14:11. Paulius Jankūnas griūdamas perdavė kamuolį Nigelui Hayesui, kuris tapo pirmojo kauniečių tritaškio autoriumi - 20:14. A.Švedas tolimu šūviu su pražanga išlygino rezultatą, o pirmąjį ketvirtį dėjimu baigė Augustine'as Rubitas - 22:20.



Antrąjį kėlinį dvitaškiu pradėjo Martinas Gebenas, o N.Hayesas pridėjo du baudų metimus - 26:21. A.Švedas paskutinę atkai skirtą sekundę šovė iš toli, o D.Bookeris privertė M.Schillerį stabdyti žaidimą - 30:32. Netrukus austrui tai teko daryti dar kartą - 32:40. Po Stefano Jovičiaus sudėtingo tolimo metimo varžovai buvo įgiję dviženklį pranašumą, tačiau greitoje kontratakoje R.Kurtinaitį prašyti pertraukėlės privertė Lukas Lekavičius - 34:43. J.Luvergne pataikė dvitaškį su pražanga, tačiau D.Bookeris atsakė tuo pačiu, o komandos išėjo ilsėtis "Žalgiriui"  atsiliekant 39:48.


***

Įsibėgėję kauniečiai 2020-uosius užbaigė aukšta nata ir po pergalės prieš Berlyno ALBA fiksavo jau penkių laimėjimų iš eilės seriją. Kur kas slogesnėmis nuotaikomis metus užbaigė Rimo Kurtinaičio vadovaujama „Chimki“, kuri pralaimėjo net 8 kartą paeiliui, o iš viso per 17 turų savo sąskaitoje turi vos dvi pergales.

Nepaisant visų pralaimėjimų, „Chimki“ pagal rezultatyvumą yra šeštoje vietoje ir per rungtynes renka po 80,1 taško. Jie lenkia ir kauniečius, kurie yra dvejomis pozicijomis žemiau rinkdami po 79,7 taško per susitikimą.



Vis dėlto, visos „Chimki“ problemos pasimato gynyboje. R. Kurtinaičio auklėtiniai per rungtynes vidutiniškai praleidžia po 89,3 taško, kai priešpaskutinėje vietoje esanti Atėnų „Panathinaikos“ praleidžia beveik 7 taškais mažiau (82,8). „Žalgiris“ pagal šią kategoriją yra penktas ir į savo krepšį praleidžia po 77,3 taško.

Maskvos srities komanda taip pat visoje lygoje leidžia taikliausiai atakuoti iš toli savo varžovams, kurie tai daro 42,9 proc. tikslumu. Būtent žalgiriečiai šioje vietoje ir gali labiausia bausti varžovus, nes Lietuvos čempionai yra taikliausia komanda Eurolygoje. „Žalgiris“ iš toli meta net 43,7 proc. tikslumu, o vos leidę varžovams įsimėtyti, „Chimki“ gali prisidaryti rimtų problemų.

„Žalgiris“ užtikrintai laimėjo ir pirmąjį susitikimą prieš „Chimki“ 84:70, tačiau tuomet Rusijos ekipa buvo kaip reikiant išretinta traumų ir COVID-19 viruso. Sezono pradžioje vykusiose rungtynėse žalgiriečiai į varžovų krepšį pataikė 13 tritaškių iš 30 (43,3 proc.), o ryškiausiai žibėjo 21 tašką pelnęs Marius Grigonis.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: