Šansas revanšuotis: „Zenit“ – „Žalgiris“ 56:49 (po III kėl.)

Penktadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sužais paskutines reguliariojo sezono rungtynes Rusijoje. 20-ojo turo mače žalgiriečiai bandys už nesėkmę lapkričio mėnesį Kaune atsirevanšuoti Sankt Peterburgo „Zenit“ klubui.



Mačo pradžia - 19:00 val.

VAIZDO TRANSLIACIJA ČIA

VAIZDO TRANSLIACIJA ČIA


***

Rungtynių eiga:

Dvikova prasidėjo labai nerezultatyviai - 2:2 po Thomaso Walkupo dvitaškio sužaidus tris minutes. Joffrey Lauvergne dvitaškiu ir baudos metimu pirmą kartą išvedė "Žalgirį" į priekį - 4:5. Pirmojo kauniečių tritaškio autoriumi tapo Marius Grigonis - 6:8. Varžovų gretose pirmasis iš toli pataikė Mateuszas Ponitka - 10:8. Tritaškius šovė Andrejus Zubkovas ir Billy Baronas, o po pirmųjų dešimties minučių pirmavo šeimininkai - 17:14.

Po T.Walkupo perimto kamuolio ir taškų skirtumas sumažėjo iki minimumo, o Rokas Jokubaitis nuo baudų metimo linijos tik išlygino rezultatą - 19:19. Netrukus jaunasis žalgirietis atėmė kamuolį iš K.Pangosos, o kanadietis pažeidė taisykles. Įpusėjus ketvirčiui rezultatas buvo lygus - 23:23. "Zenit" lenkas smeigė antrąjį savo tritaškį, o M.Grigonis į tai atsakė dvitaškiu su pražanga - 27:27. Krepšį mesdamas iš toli atsirišo ir Artūras Milaknis - 29:30. R.Jokubaitis ir J.Lauvergne sukūrė įspūdingą ataką "žemė - oras" - 34:34. Komandos išėjo ilsėtis esant lygiam rezultatui - 36:36.

Po ilgosios pertraukos iš toli šovė A.Milaknis - 38:39. Puolime dažnai kamuolius atkovojantis A.Gudaitis pelnė 4 taškus paeiliui - 44:41. Pabėgančius varžovus dvitaškiais pristabdė Augustine'as Rubitas ir M.Grigonis - 49:45. Prieš lemiamą ketvirtį "Žalgiris" atsiliko 56:49.

***

Kauniečiai antrajame rate ima tuos pačius taškus, kaip ir pirmajame: „Žalgiris“ antrą kartą įveikė Maskvos srities „Chimki“ ir lygiai taip pat, antrą kartą pralaimėjo Maskvos CSKA krepšininkams. Laikantis tokių tendencijų, žalgiriečių lauktų dar vienas pralaimėjimas, kadangi pirmajame rate pergalę šventė „Zenit“ 83:75.

Tuomet kauniečius nužudė Austinas Hollinsas ir Willas Thomasas, tačiau šį kartą, panašu, jog labiausiai reikės saugotis puikiai pažįstamų buvusių žalgiriečių. Pastaruoju metu puikias sportines formas demonstruoja ir vis geriau tarpusavyje susižaidžia Kevinas Pangosas ir Artūras Gudaitis.


Pastarasis per paskutines dvejas rungtynes renka po 23,5 taško, 4,5 atkovoto kamuolio ir 26 naudingumo balus. Per šiuos du susitikimus A. Gudaitis pataikė 17 dvitaškių iš 22. Didžioji centro pelnytų taškų suma yra renkama žaidimu du prieš du, kur labiausiai ir pasitarnauja K. Pangosas. Įžaidėjas per paskutinius dvejus mačus renka po 17,5 taško, 8 rezultatyvius perdavimus ir 20 naudingumo balų. Pagal rezultatyvius perdavimus K. Pangosas yra ketvirtas visoje lygoje atlikdamas po 6,4 perdavimo per rungtynes.

„Zenit“ gretose nubausti taip pat puikiai gali ir kitas buvęs žalgirietis K.C. Riversas, kurio pavojingiausias ginklas – tolimi metimai (38,8 proc.). Be K.C. Riverso iš toli puikiai taip pat pataiko buvęs Vilniaus „Ryto“ legionierius Billy Baronas (42,6 proc.), vienas komandos lyderių Willas Thomasas (47,1 proc.), tas pats K. Pangosas (36,5 proc.) bei Austinas Hollinsas (35,3 proc.).

Prieš mačą Sankt Peterburge žalgiriečių strategas Martinas Schilleris labiausiai ir akcentavo gynyba prieš „Zenit“ žaidimą du prieš du ir pavojingus šeimininkų ginklus prie trijų taškų zonos.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: