Th. Walkupas: „Fanai yra geriausia žaidimo Kaune dalis, todėl buvo gera juos girdėti“ (VIDEO)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai „Žalgirio“ arenoje iškovojo pergalę Eurolygoje. Martino Schillerio auklėtiniai po atkaklios kovos rezultatu 81:79 (26:20, 19:24, 18:16, 18:19) antrą kartą šiame sezone palaužė Pirėjo „Olympiacos“.



Pergalę žalgiriečiams atnešė fantastiškas Thomo Walkupo žygdarbis po perimto kamuolio. Po mačo krepšininkas šio epizodo nesureikšmino.

„Tai buvo atkarpų rungtynės. Pirmoji pusė buvo super rezultatyvi, gerai pataikėme. Antroje pusėje rungtynės patapo gynybinio stiliaus. Nežinau, kiek taškų jie pelnė, bet abi ekipos geriau gynėsi. Paskutinės trys minutės pačios kalba už save, mes sužaidėme labai rezultatyviai. Likus dviems minutėms atsilikinėjome 7 taškais, tačiau žinojome, kad jei pataikysime kitą metimą, galime priartėti. Tą ir padarėme. Tiesiog toliau kovojome“, - teigė atletas.

- Kas pakeitė rungtynes, kai atsilikinėjote 7 taškais?


- Tiesiog toliau kovėmės, nes tai vienintelis būdas. Gerai gynėmės, jie nepataikė kelių gerų metimų, o mes pelnėme lengvų taškų. J. Lauvergne'o ir mano metimai.

- Kuris pergalingas metimas buvo geresnis? Tavo ar Mariaus Grigonio?

- Žinoma, kad Mariaus - jis pataikė sunkų metimą, o aš tiesiog įmečiau iš po krepšio.

- Pirmoje mačo dalyje metėte tik du baudų metimus. Ar tai buvo agresijos trūkumas? Kokia to priežastis?

- Tai šokiruojanti statistika. Jie keitėsi gynyboje ir privertė mus daug judinti kamuolį. Turėjome daugiau veržtis po krepšiu, ypač kai jie buvo bonuse likus žaisti 6 minutes. Turėjome geriau atakuoti jų didelius žmones.

- Kaip ir šiandien, artimiausiu metu rungtyniausite su turnyro lentelės kaimynais. Kas svarbu prieš tas rungtynes?

- Kiekviena pergalė yra lygiai tiek pat svarbi, todėl to siekiame kiekvieną kartą, kai užsidedame šiuos marškinėlius. Nebūtų skirtumo pralaimėti pirmai ar paskutinei komandai. Tai buvo labai sunkios rungtynės, esame pavargę, bet turime kautis iki paskutinių rungtynių ir tik tada matysime, kokią vietą užimame.


- Šiandien iš garsiakalbių buvo girdimos sirgalių skanduotės. Ką apie tai manai?

- Tai buvo puiku, ypač pirmą kartą. Prieš tai to nebuvo, todėl nesitikėjome ir pajautėme tą minios energiją. Fanai yra geriausia žaidimo Kaune dalis, todėl buvo gera juos girdėti.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: