M. Schilleris prieš išvyką į Barseloną: varžovai turi griaunančią gynybą (VIDEO)

M. Schilleris prieš išvyką į Barseloną: varžovai turi griaunančią gynybą (VIDEO)

Trečiadienį Kauno „Žalgirio” komanda išskrido į Ispaniją. Ten rytoj Lietuvos čempionai Eurolygos 25 turo rungtynes žais su turnyre pirmaujančia „Barcelona”, kurią treniruoja Šarūnas Jasikevičius.



Prieš ketvirtadienio rungtynes Barselonos komanda yra vienvaldė Eurolygos lyderė – 17 pergalių ir 7 pralaimėjimai. 13 kartų laimėję ir 10 nesėkmių patyrę žalgiriečiai yra devinti.

Pirmą tarpusavio akistatą Kaune žalgiriečiai pralaimėjo 62:73. Tuomet svečiai suklydo 24 kartus, šeimininkai – 19. M. Schillerio manymu, tąkart abi komandos žaidė agresyviai, abi demonstravo puikią gynybą, kuri buvo svarbesnė už puolimą.

„Tai yra labai gera komanda, su gerais žaidėjais ir geru treneriu. Pagrindinis dalykas yra jų stipri ir griaunanti gynyba, jie turi ūgio ir agresyvumo. Laukia puikus iššūkis, kurio laukiame“, - teigė treneris Martinas Schilleris.


- Gal galėtumėte papasakoti šiek tiek plačiau, kuo „Barcos“ gynyba yra tokia ypatinga?

- Ji pasižymi geromis gynybinėmis schemomis, kurios yra puikiai išpildomos, paremta atletiškumu su gerais žaidėjais. Tokia kombinacija sudaro puikią gynybą. Nekalbėsiu plačiai apie jų „pikenrolo“ gynybą ir ką jie atlieka joje, tačiau minėtoji atletiškumo bei gynybinio talento kombinacija daro „Barcelonos“ gynybą labai gerą.

- Pirmame mače jie suklydo 24 kartus, o „Žalgiris“ - 19. Ar ekipoms tiesiog trūko kokybės. Kas tai lėmė?

- Manau, jog tada abi ekipos buvo labai agresyvios. Daugiau nei 30 kartų nukreipėme kamuolį ir tai prisidėjo prie klaidų. Jie taip pat buvo labai agresyvūs. Sakyčiau, kad tąkart abi komandos demonstravo puikią gynybą, kuri buvo svarbesnė už puolimą.

- Kokią svarbą komandoje turi C. Higginsas bei N. Calathesas, žinant jų indėlį tada, kai padėti negalėjo N. Mirotičius bei B. Daviesas?

- Pasakėte tą pats. Calathesas jau ilgą laiką yra vienas labiausiai dominuojančių kūrėjų visoje lygoje, o Higginsas pasitempė sezono metu, ypač Karaliaus taurėje. Sunku kalbėti apie du žaidėjus, kai visa ekipa yra tokia stipri. Jų sudėties gylis yra unikalus. Būtų keista kalbėti apie du krepšininkus, kai galima kalbėti apie visą sudėtį.

- Kaip sveiksta L. Lekavičius po užsikrėtimo koronavirusu? Ar jis bus pasiruošęs žaisti?


- Jis sveiksta, tačiau jo ketvirtadienį nebus. Ir jis nebūtų galėjęs žaisti dėl Eurolygos taisyklių. Jos reikalauja tam tikro dienų skaičiau po užfiksuoto teigiamo atvejo. Apie tai net negalvojome.

- Kokia P. Garino ir S. Vasturia situacija?

- Patricio vis dar sveiksta ir treniruojasi, tačiau nedalyvauja kontaktinėse treniruotėse. Progresas yra. Steve'as yra sveikas ir esame laimingi turėdami sugrįžusį žaidėją.


- Į Barseloną vyks visi, išskyrus P. Garino ir L. Lekavičių?

- M. Blaževičius taip pat su nacionaline rinktine.

- „Žalgiris“ Eurolygoje žais po 3 savaičių pertraukos. Kokias pasėkmes gali turėti tokia pertrauka, žinant lygių skirtumus tarp Eurolygos bei LKL?


- Į Barseloną vykstame po KMT finalo ketverto, kur turnyro ir rungtynių lygis buvo aukštas. Negalime to nuvertinti. Mums turnyras buvo geras, bet tikrai nelengvas. Vyrukai turi gerą ritmą ir vykstame kautis.

- Ar galėtumėte patikslinti situaciją dėl R. Jokubaičio ir jo žaidimo rinktinėje? Ar buvo planas jam žaisti rinktinėje?

- Neplanavome išleisti jo į rinktinės stovyklą.


- Ką „Barcelonos” žaidimui pridėjo naujokas L. Westermannas?

- Jis yra stabilus žaidimo kūrėjas. Treneris jį pažįsta ir norėjo matyti komandoje. Sunku kalbėti apie jį, kai visa jų sudėtis tokia gili.

- Jūsų laukia 3 rungtynės per 7 dienas. Kaip tai keis pasiruošimą prieš rungtynes?


- Po KMT koncentravomės ties kūnų atstatymu, ypač vakar. Šiandien skyrėme laiko varžovų žaidimui, o rytoj turėsime pasimėtymą. Turėsime šiek tiek laiko pasiruošti dvikovai su „Crvena Zvezda“, bet ne tiek daug laiko pasirengti dvikovai prieš „Real“, nes tvarkaraštis yra paprasčiausiai suspaustas, bet viskas gerai. Yra buvę blogiau ir mums bus viskas gerai. Kas nėra lengva, tai, jog Lukas ne su mumis. Jis mums be galo svarbus.

- P. Jankūnas žaidžia geresnį sezoną nei pernai. Kaip manote, kiek ilgai jis gali žaisti tokiame aukštame lygyje?

- Viskas priklauso nuo jo. Manau, jog jis gali rungtyniauti dar kurį laiką, nes puikiai prižiūri savo kūną ir turi patirties.


- Kiek svarbu turėti tokius žaidėjus, kaip P. Jankūnas ir A. Milkanis?

- Labai, nes jie yra itin patyrę, pasižymi puikiais charakteriais ir išsiskiria lyderyste bei nustato visos komandos toną.





Alfa.lt ir Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: