G. Lundbergo agentas: jis nori tapti geriausiu Europos žaidėju bei persikelti į NBA

G. Lundbergo agentas: jis nori tapti geriausiu Europos žaidėju bei persikelti į NBA

VTB nuotr.

Danijos rinktinės lyderio Gabrielio Iffe Lundbergo agentas Arturas Kalnitis papasakojo, kokias užduotis krepšininkas sau kelia po perėjimo iš Zielona Goros "Enea Zastal" į Maskvos CSKA.



"Su Lenkijos klubu dėl Lundbergo kalbėjosi daugelio garsiausių komandų atstovai. Tačiau rasti bendros kalbos dėl išpirkos nepavykdavo.

Buvo ir pasiūlymų, kurie nebuvo įdomūs pačiam Lundbergui. Kai pasirodė CSKA variantas, mes net nesvarstėme. Tokia galimybe reikia pasinaudoti.

Ar gali Lundbergo žaidimo laikas smarkiai sumažėti CSKA gretose? Tai priklausys nuo to, kaip Iffe pasirodys treniruotėse. Bet jo nusiteikimas yra kovinis. Jis tikisi tapti CSKA lyderiu.


Žiūrime į šį perėjimą kaip į galimybę tapti geriausiu Europos žaidėju, o tuomet persikelti į NBA. Toks yra mūsų planas", - "Izvestija" teigė A.Kalnitis.

Lenkijos krepšinio lygoje 26-erių 193 cm ūgio snaiperio vidutiniškai per 31 minutę rinko 16,9 taško (57,8 proc. dvit., 39,7 proc. trit.), atkovoja po 4 bei perima 1,8 kamuolio, atlieka 6,4 rezultatyvaus perdavimo ir fiksuoja 20,2 naudingumo balo.

Įspūdingi gynėjo rodikliai ir VTB Vieningoje lygoje - 20,4 pelnyto taško (64,8 proc. dvit., 32,5 proc. trit.), 3,1 atkovoto bei 1,4 perimto kamuolio, 5,4 rezultatyvaus perdavimo, 4,7 išprovokuotos pražangos ir 20,2 efektyvumo balo per 33 minutes.

Priminsime, kad Vilniuje vykusiame atrankos į "Eurobasket 2022" mače lietuviai 76:80 sensacingai nusileido danams, o G.Lundbergas įmetė net 28 taškus (5/9 dvit., 3/8 trit., 9/9 baudų), sugriebė 7 atšokusius kamuolius ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: