„Olympiacos“ ilgam prarado vieną lyderių

„Olympiacos“ ilgam prarado vieną lyderių

Pirėjo "Olympiacos" klubas paskelbė nemalonią žinią: iš rikiuotės ilgam iškrito vienas lyderių Hassanas Martinas.



Amerikietis patyrė dešinės kojos traumą ir Georgio Bartzoko kariaunai negalės padėti mažiausiai mėnesį.

Šiame Eurolygos sezone 25-erių 201 cm ūgio vidurio puolėjas vidutiniškai per 23 minutes pelno po 9 taškus (72 proc. dvit.), atkovoja 4,6 kamuolio ir renka 10,9 naudingumo balo.

Kaip jau rašėme, Graikijos žiniasklaida pranešė, kad šalies grandai baigia suderinti kontrakto detales su šį sezoną nerungtyniavusiu Kosta Koufosu.


Užpraeitą vasarą Maskvos CSKA kontraktas su visą savo karjerą NBA lygoje praleidusiu K.Koufosu buvo viena garsiausių Europos krepšinio tarpsezonio naujienų. Rusijos klubas su aukštaūgiu sudarė dvejų metų 6 mln. dolerių vertės kontraktą, ir jis tapo brangiausiai apmokamu krepšininku su JAV pasu Senajame žemyne. Atletas turi Graikijos ir JAV pilietybes.

Tačiau K.Koufos visiškai nepritapo armiečių gretose, tad su juo buvo atsisveikinta pasinaudojus kontrakte numatyta opcija.

Eurolygoje graikas vidutiniškai per 10 minučių įmesdavo 3,7 taško, sugriebdavo 2,8 atšokusio kamuolio ir rinkdavo 4,7 naudingumo balo.

Kur kas solidesni 31-erių 213 cm ūgio centro rodikliai buvo VTB Vieningoje lygoje - 8,4 pelnyto taško (65,5 proc. dvit.), 5,2 atkovoto kamuolio ir 11,6 efektyvumo balo per 16 minučių.

NBA lygoje K.Koufos, vilkėdamas Jutos "Jazz", Minesotos "Timberwolves", Denverio "Nuggets", Memfio "Grizzlies" ir Sakramento "Kings" marškinėlius, viso sužaidė 686 rungtynes, vidutiniškai per 16 minučių rinko 5,7 taško (53,4 proc. dvit., 58,2 proc. baudų), atkovojo po 5 kamuolius ir blokavo 0,7 metimo.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: