Starto penkete vietos negavęs J. Timma supyko ir išvyko namo (paviešinta „Chimki" skola)

Starto penkete vietos negavęs J. Timma supyko ir išvyko namo (paviešinta „Chimki" skola)

VTB nuotr.

Kaip praneša Rusijos krepšinio portalas "Perechvat", jo šaltinių teigimu, Maskvos srities "Chimki" puolėjas Janis Timma yra nepatenkintas tuo, kad rungtynes pradeda ant atsarginių žaidėjų suolelio.



Kaip jau rašėme, Andrejaus Malcevo auklėtiniai sekmadienį VTB Vieningosios lygos mače namie 94:98 nusileido Zielona Goros "Zastal Enea" ekipai.

Pranešama, kad J.Timma apšilinėjo ir buvo pasirengęs žaisti, tačiau treneriui paskelbus starto penketo žaidėjus, atsisakė išbėgti į aikštelę.

Latvis tuomet išvyko namo, o penktadienio pergalingame Eurolygos mače prieš Madrido "Real" nebuvo registruotas.


Klubas atsisakė komentuoti situaciją, kadangi tai vidinis komandos reikalas. Nuo komentarų susilaikė ir pats krepšininkas.

Tuo tarpu J.Timmos agentas Stanislavas Ryžovas buvo kalbesnis.

"Jei tai pateko į žiniasklaidą, būtų kvaila neigti situaciją. Tačiau komentuoti detales nėra etiška – tai žaidėjo ir trenerių štabo nesusikalbėjimas, ir jie turi tai spręsti vyriškai kaip suaugę žmonės, asmeninių pokalbių metu.

Komanda pateko į duobę, tai unikalaus nepalankių aplinkybių sutapimo dėl COVID situacijos sezono pradžioje pasekmė.Taip būna profesionaliame sporte: vienoms komandoms sekasi, o kitos būna tarsi užburtos, tuomet sekė pirmiausia apmaudūs, o vėliau skaudūs pralaimėjimai, trenerio pakeitimas. Situacija yra stresinė, iš to ir kyla konfliktai, itin sunku išlaikyti šaltą protą.

Tikiuosi, kad pergalė prieš "Real" bus gera dingstis užglaistyti visus nesusipratimus, tikiuosi, kad pavyks tinkamai užbaigti sezoną pakovojus Vieningosios lygos atkrintamosiose.

Manau, kad niekas nenorėtų prarasti pajėgios Rusijos komandos, kurių ir taip didelėje šalyje yra mažai", – teigia S.Ryžovas.

Šiame Eurolygos sezone J.Timma vidutiniškai per 25 minutes įmeta 7,1 taško (40,7 proc. dvit., 35 proc. trit.), atkovoja 2,8 bei perima po 1 kamuolį ir renka 5,6 naudingumo balo.


Panašūs 28-erių 203 cm ūgio puolėjo rodikliai ir Vieningoje lygoje – 6,8 pelnyto taško (50 proc. dvit., 28 proc. trit.), 2,4 atkovoto kamuolio, 2,1 rezultatyvaus perdavimo ir 5,7 efektyvumo balo per 24 minutes.

Taip pat "Ria Novosti" paviešino, kad "Chimki" įsiskolinimas žaidėjams viršijo 250 mln. rublių (apie 2,8 mln. eurų).

Pažymima, kad išsiskyrimas su krepšininkais nepataisys klubo finansinės padėties, kadangi išvykstantiems žaidėjams vis tiek tektų sumokėti kontrakte numatytas sumas.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: