M. Schilleris: „Nesu patenkintas komandos gynyba“ (VIDEO)

M. Schilleris: „Nesu patenkintas komandos gynyba“ (VIDEO)

Kauno „Žalgiris“ (15/14) patyrė skaudų pralaimėjimą Eurolygos rungtynėse Stambule. Kauniečiai išvykoje rezultatu 62:89 (12:26, 16:23, 20:27, 14:13) pripažino „Anadolu Efes“ (18/10) pranašumą. Šeimininkai svečius žudė tolimais metimais – tikslą pasiekė 15 tritaškių iš 34 bandymų.



„Žalgirio“  treneris Martinas Schilleris pripažino, kad Turkijos ekipai šį kartą mesti rimto iššūkio nepavyko ir pripažino problemas gynyboje.

„Negalėjome jų sustabdyti ginantis, per pirmas minutes turėjome gerų progų pelnyti taškus, tačiau jų nerealizavome – tai mums būtų padėję ilgiau išsilaikyti rungtynėse. Nesu patenkintas komandos gynyba. Antroje rungtynių pusėje geriau gynėmės nuo pikenrolų, tačiau pirmoje rungtynių dalyje turėjome daug problemų ir mums nepavyko duoti kovos, kas mūsų netenkina", - sakė M. Schilleris.

- Atrodo, jog kamuolys nejudėjo tiek, kiek juda įprastai. Kas tam trukdė?


- Sutinku, šį kartą kamuolys nejudėjo gerai. Kreditai keliauja penktai geriausiai Eurolygos besiginančiai komandai. Tai vienas dalykas. Jie užkirto visus kelius link krepšio ir varžė mūsų judėjimą. Visas rungtynes stengėmės rasti pranašumų ir jais pasinaudoti, tačiau jeigu to nepadarai, kamuolys užsilaiko vietoje ir tai yra problema.

- Kas daro varžovų gynybą tokia efektyvia?

- Jie viską labai gerai išanalizuoja, panašiai, kaip „Real“. Jie yra geriausiai puolanti komanda lygoje, kuri puikiai išsidėsto aikštelėje, fenomenaliai suka kamuolį. Gynyboje jie yra penkti ir puikiai susispaudžia, palieka oponentams mažai vietos. Ši komanda priverčia tave sukti kamuolį aplink tritaškį ir užkerta prasiveržimus, išvaro tave iš po krepšio. Jeigu tu nesugebi pataikyti, labai sunku rinkti taškus.

- Turite vos keturis žaidėjus per pirmas tris pozicijas. Kiek sunku rungtyniauti, kai rotacija tokia maža?

- Yra kaip yra, tokie šiuo metu yra situacija. 5 žaidėjų rotacija gynėjų grandyje įskaitant Nigelą. 4 žmonių rotacija būtų neįmanoma. Šiuo metu Eurolygoje galiu verstis 9 žaidėjais ir nieko nepadarysi. Kiekviena ekipa retai remiasi daugiau nei 9 krepšininkais. Toks dabar yra scenarijus ir nieko negali pakeisti.

- Ar žinoma, kiek rimta yra J. Lauvergne'o trauma?

- Kol kas nieko negirdėjau, nes dar nesikalbėjau su komandos gydytojais.






Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: