V. Gomelskis: per anksti kalbėti, kad A. Švedas yra idealus variantas CSKA

V. Gomelskis: per anksti kalbėti, kad A. Švedas yra idealus variantas CSKA

CSKA nuotr.

Garsus komentatorius ir apžvalgininkas Vladimiras Gomelskis paaiškino, kodėl Rusijos krepšinio superžvaigždės Aleksejaus Švedo perėjimo į Maskvos CSKA negalima vadinti idealiu variantu.



Sugriuvus Maskvos srities "Chimki" klubui krepšininkas pasirašė kontraktą pagal schemą "1+1" su CSKA klubu, kuriame pradėjo savo karjerą. Armiečių aprangą vilkės ir iš Kauno "Žalgirio" perėjęs Marius Grigonis.

"Vėl jūs apie finansus ir svetimus pinigus. Taip, CSKA buvo naudinga pasikviesti pajėgų žaidėją už sąlyginai nedidelę sumą ir neišmokėti "Chimki" jokios kompensacijos.

Tačiau kalbėti apie tai, kad Švedas – idealus variantas CSKA, bus galima tik po pirmos sezono pusės, kai bus aiškus jo indėlis į komandinį armiečių žaidimą", – parašė V.Gomelskis.


Praėjusiame Eurolygos sezone 32-ejų 198 cm ūgio gynėjas per 33 minutes įmesdavo 19,8 taško (33,3 proc. trit.), atkovodavo 3,7 bei perimdavo 1,3 kamuolio, atlikdavo net 7,7 rezultatyvaus perdavimo, išprovokuodavo 4,3 pražangos ir rinkdavo 19,6 naudingumo balo.

VTB Vieningoje lygoje A.Švedo rodikliai buvo dar įspūdingesni – 23,3 pelnyto taško (59,3 proc. dvit., 29,1 proc. trit.), 3,4 atkovoto bei po 1 perimtą kamuolį, 8,1 rezultatyvaus perdavimo, 4,8 išprovokuotos pražangos ir 21,2 efektyvumo balo per 33 minutes.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: